Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λατινοπούλου ΝΔ: Έντονες αντιδράσεις και από την κυβέρνηση
ΕΛΛΑΔΑ

Λατινοπούλου ΝΔ: Έντονες αντιδράσεις και από την κυβέρνηση

Λατινοπούλου ΝΔ: Αποδοκιμασία για συμπεριφορές που προωθούν τον σεξισμό και τις έμφυλες διακρίσεις

Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποδοκιμάζουν το πρόσφατο βίντεο της Αφροδίτης Λατινοπούλου η οποία μεταξύ άλλων χαρακτήρισε νοσηρή μειοψηφία τους άνδρες που “γέρνουν προς τη γυναικεία φύση”, τις γυναίκες που “γέρνουν προς τους άνδρες”, ενώ εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για όσες φωτογραφίζονται αξύριστες, με ραγάδες και κυτταρίτιδα.

Λατινοπούλου ΝΔ: Αντιδράσεις εκ των έσω

Μετά την οργή που προκάλεσε η συγκεκριμένη ανάρτηση στα social media και την κριτική που άσκησαν πολλές γυναίκες καλλιτέχνιδες σε βάρος της νομικού, το “άδειασμα” συνεχίστηκε και από τη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ, χωρίς να κατονομάζεται η 30χρονη Θεσσαλονικιά.

Αγαπήστε το σώμα σας

“Η ομορφιά κάθε ανθρώπου βρίσκεται στη διαφορετικότητά του”, αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook η Γραμματεία και επισημαίνει: “Απορρίπτουμε, κάθε προσπάθεια, κάθε σχόλιο ή πράξη που καλλιεργεί και αναπαράγει θλιβερά στερεότυπα και κάνει τους ανθρώπους δυστυχισμένους!”. Το σύνθημα που προβάλλεται στην ίδια ανάρτηση είναι: “Αγαπήστε το σώμα σας. Και βοηθήστε τους άλλους να αγαπήσουν το δικό τους”.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της υφυπουργού Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα η οποία τόνισε ότι “οι απόψεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, της κυβέρνησης και της ΝΔ”. Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας στη Βουλή, Άννα Καραμανλή. “Δεν εκφράζουν την ΝΔ και την κυβέρνηση αυτές οι συμπεριφορές” υποστήριξε. “Είναι αυτονόητο πως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτές τις συμπεριφορές” σημείωσε.

Αμετανόητη η Λατινοπούλου

Παρά την κατακραυγή, η Αφροδίτη Λατινοπούλου εμμένει στην αρχική της τοποθέτηση, όπως προέκυψε από την σημερινή συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό”. “Θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής. Αν γυρνούσα και έλεγα αυτήν την στιγμή ότι έχω μετανιώσει, πραγματικά δεν θα ήταν αλήθεια. Αν το ξαναγυρνούσα όμως, ίσως θα ήμουν πιο επεξηγηματική, γιατί κάποια πράγματα τα οποία είπα, έχουν παρεξηγηθεί και έχουν παρερμηνευθεί τα λόγια μου” υπογράμμισε.

“Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι εστιάζουμε σε τέτοιου είδους εικόνες από γυναίκες. Οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα κεκτημένο της γυναίκας η εικόνα. Είναι δικαίωμα του καθενός, είμαστε σε μια δημοκρατία, και εγώ ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψη μου, ότι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα από την γυναίκα. Κάθε γυναικα δίνει μια προσωπική μάχη και αυτό πρέπει να αναδεικνύουμε” πρόσθεσε.

 

Λατινοπούλου: Dove και η Veet έβγαλαν ανακοινώσεις

Μετά την ανάρτησή της τα σχόλια έπεσαν “βροχή” στα social media, ενώ στην Αφροδίτη Λατινοπούλου απάντησαν εμμέσως πλην σαφώς, δύο εταιρείες με προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης, η Dove και η Veet. “Στο δικό σου σώμα και τη δική σου ομορφιά δεν υπάρχουν “πρέπει” και επιταγές. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ” ανέφερε σε ανάρτησή της η Dove, ανεβάζοντας φωτογραφία με το εξήςμήνυμα: “Με τρίχες, χωρίς τρίχες, με ερεθισμούς, με σημάδια. Με κυτταρίτιδα, με ραγάδες, με περισσότερα ή λιγότερα κιλά. Γυμνασμένη ή αγύμναστη. Δεν έχει σημασία. Δικό σου σώμα, δική σου επιλογή”.

Η επιλογή είναι δική σου

Αντίστοιχη ανάρτηση έκανε και η Veet που ειδικεύεται στα προϊόντα αποτρίχωσης. “Για μας είσαι “στην τρίχα” όταν είσαι ο εαυτός σου. Αποτριχώσου μόνο αν το θέλεις, όταν το θέλεις. Η επιλογή είναι δική σου!” ανέφερε η εταιρεία στην ανάρτηση social media, ενώ επίσης δημοσίευσε μια φωτογραφία στη σελίδα με το μήνυμα “Αποτρίχωση ή τριχοφυΐα; Δεν μας πέφτει λόγος. Η επιλογή είναι δική σου”.

Ξαναχτύπησε η Ακρίτα

Μάλιστα, τις αναρτήσεις των εταιρειών σχολίασε με σκωπτικό τρόπο η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελενα Ακρίτα, γράφοντας χαρακτηριστικά: “Όταν σε αδειάζει ακόμα κι ο καπιταλισμός που σε δημιούργησε”.

Μαίρη Συνατσάκη για το βίντεο της Λατινοπούλου

Η youtuber και influencer Μαίρη Συνατσάκη έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα εμφάνισης και σεβασμού της διαφορετικότητας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ίδια αρνήθηκε να κάνει αναπαραγωγη του βίντεο. «Μου το έχετε στείλει άπειροι το βίντεο της κυρίας που γίνεται έξαλλη με τις τρίχες άλλων γυναικών. Δεν το ποστάρω και δεν βάζω το λινκ, γιατί εγώ προσωπικά δεν θέλω να αναπαράγω τέτοιου είδους σκοταδιστικές απόψεις. Πιστεύω ότι ήθελε να γίνει viral. Πιστεύω ότι τα εννοεί, αλλά θεωρώ πως ήθελε έξτρα προσοχή. Προτείνω να μην της τη χαρίσουμε» γράφει σε ένα από τα insta story που ανήρτησε για το θέμα.

«Αυτό το βίντεο είναι το απόλυτο παράδειγμα του πώς μοιάζει ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός. Και ξέρετε κάτι; Δεν έχει νόημα να βγούμε όλοι και να την κράξουμε. Την συμπονώ. Μεγάλωσε όπως όλοι μας σε μια κοινωνία εξαιρετικά προβληματική στο πως αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με βάση το φύλο τους. Αυτό έμαθε. Αυτό αναπαράγει» συνεχίζει.  Η Μαίρη Συνατσάκη συνεχίζει λέγοντας: «Αν δεν της κάνουμε το χατήρι του virality μπορεί να είναι καλύτερα. Δεν ξέρω. Είναι οι πρώτες μου σκέψεις. Όσο λιγότερο φως δίνουμε στις σκοτεινές απόψεις, τόσο πιο πολύ θα χάνονται στις σκιές τους. Μέχρι κάποτε να εκλείψουν».

Ελένη Φουρέιρα και … ραγάδες

Από την πλευρά της, η Ελένη Φουρέιρα ανήρτησε μια φωτογραφία της με μαγιό, στην οποία έγραφε: «Αγαπώ το σώμα μου, αγαπώ τις ραγάδες μου, αγαπώ την κυτταρίτιδά μου, είμαι γυναίκα».

Έμμεση ήταν και η τοποθέτηση της Ζέτας Δούκα

Η ηθοποιός οποία αναδημοσίευσε μια ανάρτηση, όπου έγραφε: «Ας μη δίνουμε βήμα σε ανθρώπους που δεν έχουν κάτι να πουν. Ας μην ασχολούμαστε με τρίχες». Η Ζέτα Δούκα πρόσφατα έκανε μια δική της ανάρτηση για το θέμα της εμφάνισης και του γυναικείου σώματος. «Αυτό είναι το σώμα μου. Ένα σώμα που έχει παχύνει, αδυνατίσει, βασανιστεί, αρρωστήσει από ανορεξία, γεννήσει τη Θάλεια, έχει χειρουργηθεί, μπαίνει σε κλιμακτήριο, αλλάζει, προσπαθεί να διατηρείται υγιές και δυνατό», έγραψε μεταξύ άλλων.

Το σατιρικό βίντεο του Θωμά Ζάμπρα για τη Λατινοπούλου

Ανάμεσα στις χιλιάδες αντιδράσεις στα social media ξεχώρισε και ένα σαρκαστικό, σατιρικό βίντεο του stand-up κωμικού Θωμά Ζάμπρα, ο οποίος αναδιατυπώνει χιουμοριστικά τα όσα «απίθανα» είπε η Λατινοπούλου στην επίμαχη ανάρτησή της.

Και ο Παύλος Χάππιλος απαντά στην Αφροδίτη Λατινοπούλου

Τη δική του απάντηση έδωσε μέσω Instagram και ο πρώην παίκτης του MasterChef, Παύλος Χάππιλος. «Κανείς δεν προσπαθεί να σου επιβάλλει πρότυπα ομορφιάς, αντιθέτως εσύ προσπαθείς να επιβάλλεις τα δικά σου πρότυπα ομορφιάς. Το τι επιλέγει να κάνει μια γυναίκα με το σώμα της είναι καθαρά δική της υπόθεση και δε νομίζω ότι σε επηρεάζει τόσο πολύ για να βγεις και να είσαι τόσο θυμωμένη, για κάτι που πραγματικά δεν σε επηρεάζει. Επίσης θα ήθελα γενικότερα να αφήσουμε τους όρους “φύση”, “φυσικός” κ.ο.κ. στη φύση. Νομίζω ότι ο μόνος αρμόδιος κριτής του τι είναι φυσικό είναι η ίδια η φύση και αν εκ φύσεως μια γυναίκα έχει τρίχες στη μασχάλη, δεν υπάρχει συζήτηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις