Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: 166 κιλά κάνναβης στο δάπεδο
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: 166 κιλά κάνναβης στο δάπεδο

Διακίνηση ναρκωτικών: Ηταν να μην επιχειρήσει το… άλμα - Εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή

Ηταν να μην επιχειρήσει το… άλμα στην καρότσα μεγάλου φορτηγού διεθνών μεταφορών, ο σκύλος ανιχνευτής της Τελωνειακής Υπηρεσίας Ευζώνων, όταν οι αστυνομικοί της  Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Κιλκίς, σταμάτησαν τον οδηγό για έλεγχο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Χρειάστηκε ελάχιστα λεπτά για να «μυρίσει» κάτω από το δάπεδο κρυμμένα 166 κιλά κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε αμέσως με δέσμευση και του φορτηγού της μεταφοράς. Κατά την ενημέρωση της Αστυνομίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, συνελήφθη απογευματινές ώρες, στο Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας, για εισαγωγή και μεταφορά μεγάλης ποσότητα κάνναβης. Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος αλλοδαπός, κατά την ίδια ενημέρωση,  εντοπίστηκε να έχει εισέλθει στην χώρα από το Συνοριακό Σταθμό των Ευζώνων, οδηγώντας φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών και να κινείται επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων.

«Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα», σημειώνει η Αστυνομία «με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Τελωνειακής Υπηρεσίας Ευζώνων, εντοπίστηκαν πολύ καλά κρυμμένα κάτω από το δάπεδο του οχήματος 92 δέματα με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 166 κιλών και 862 γραμμαρίων». Δεν ήταν, όμως, μόνο η μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών. «Επίσης», συνεχίζει η Αστυνομία «μέσα σε ένα από τα δέματα με κάνναβη εντοπίστηκε ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 8 φυσίγγια, τα οποία και κατασχέθηκαν. Το παραπάνω φορτηγό κατασχέθηκε, όπως και 3 κινητά τηλεφώνα που βρέθηκαν στην κατοχή του».

Εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή

Λίγο πριν από την επιχείρηση στους Ευζώνους,  είχε συλληφθεί  σε δασώδη περιοχή της Ρουψιάς του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων, άλλος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο  αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, που αναζητούνται, μετέφεραν πεζοί ναρκωτικές ουσίες από την Αλβανία στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 33 κιλών και 650 γραμμαρίων και 7 δέματα με κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα» βάρους ενός κιλού και -19,9 γραμμαρίων. Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη, ο οποίος στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας και σε έδαφος Schengen.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις