Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Σιωπηλός Δρόμος spoiler: Όλη η αλήθεια για το αίνιγμα «Ιάσονας»
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σιωπηλός Δρόμος spoiler: Όλη η αλήθεια για το αίνιγμα «Ιάσονας»

Σιωπηλός Δρόμος spoiler: Τι συμβαίνει με τον Βασίλη - Όσα θα δούμε στη συνέχεια

Ο «Σιωπηλός Δρόμος» συνεχίζει να διατηρεί την αγωνία στο «κόκκινο» με και  τις καταιγιστικές εξελίξεις του 8ου. Στο προσκήνιο εμφανίστηκε το όνομα “Ιάσωνας” και μέσα από το τελευταίο επεισόδιο μάθαμε ότι το συγκεκριμένο όνομα ανήκει στον γιο του εργάτη ο οποίος έχασε τη ζωή του με περίεργο τρόπο στα λατομεία του Σπύρου Καρούζου, ενός παιδιού που αμέσως μετά έχασε και τη μητέρα του, ενώ λίγο αργότερα χάθηκαν εντελώς τα ίχνη του. Ένα άτομο που θα είχε κάθε λόγο να εκδικηθεί για την απώλεια των γονιών του, παίρνοντας εκδίκηση τόσο από την οικογένεια Καρούζου για τον χαμό του πατέρα του όσο και από το σχολείο, το οποίο φρόντισε να απολυθεί χωρίς λόγο η μητέρα του. Και τελικά ο Ιάσωνας ήταν μπροστά μας από το πρώτο επεισόδιο. Απλώς λεγόταν… Βασίλης.

Τι θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο:

Τι ακολουθεί όμως μετά το εκρηκτικό φινάλε του 8ου επεισοδίου που είδαμε την περασμένη Κυριακή; Και στο 9ο επεισόδιο οι αποκαλύψεις του «Σιωπηλού Δρόμου» θα είναι απανωτές αφού ανοίγουν πολλά μέτωπα ταυτόχρονα τα οποία δεν λένε να μας αφήσουν σε ησυχία. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σε Μιχάλη, Νάσο και Θάλεια,  ενώ η υπόθεση έκρυβε καλά τα στοιχεία πίσω από τον μονίμως μελαγχολικό Βασίλη που νομίζαμε, πως σκοπός του είναι να γεμίζει τις κενές στιγμές της σειράς με το χαμένο έρωτά του για την Αθηνά. Όσο περνούσαν τα επεισόδιά του, ο χαρακτήρας του παρουσίαζε διαρκώς μια σκοτεινή πλευρά, ένα μυστήριο το οποίο σε έκανε να αναρωτιέσαι διαρκώς ότι «κάτι συμβαίνει με την περίπτωσή του», ενώ τις τελευταίες εβδομάδες οι δημιουργοί της σειράς φρόντισαν να μας δώσουν ορισμένες πάσες προετοιμάζοντας ουσιαστικά τον ερχομό του από την αφάνεια.

Το αίνιγμα του Ιάσονα

Ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να εισχωρήσει μέσα στην οικογένεια Καρούζου και να κατοχυρώσει θέση στην εταιρία, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να εξαφανίσει κάθε υποψία (παρότι δεν πήγαινε κανενός το μυαλό) ότι έχει σχέση με την απαγωγή, «παίζοντας» τον αδύναμο μπροστά σε όλους. Βέβαια η στιγμή που έδωσε πληροφορίες στη Θάλεια για τις «βρωμοδουλειές» του πατέρα της ίσως και να δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από το άτομό του, ωστόσο το ότι δηλώνει διαρκώς την αγάπη του για την απαχθείσα θετή του κόρη, Αριστέα, συνέχισε να θολώνει την κρίση μας.

Μετά και την τρομερή αυτή εξέλιξη λοιπόν, ο αινιγματικός Βασίλης Τότσης του Χρήστου Λούλη παίρνει χωρίς λόγο πάνω του όλη τη βαρύτητα της υπόθεσης και δικαίως αφήνει στο πλάι στο ανθρωποκυνηγητό που έχει στήσει η αστυνομία στον Μιχάλη. Ίσως αν δεν είχε να κάνει με απαγωγή ανήλικων, ο Βασίλης (ή Ιάσωνας) θα μπορούσε να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Σιωπηλού Δρόμου καθώς τα κίνητρα και τα origins του είναι ικανά να προκαλέσουν συμπάθειες. Με μια τόσο συνταρακτική αποκάλυψη και μόλις πέντε επεισόδια να απομένουν για το φινάλε, ο «Σιωπηλός Δρόμος» διδάσκει συνεχώς τι θα πει σασπένς. Πλέον δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε, αλλά αυτό είναι που κάνει τη σειρά τόσο απρόβλεπτη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις