Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω το κρεμμύδι χωρίς να κλαίω: 5 αποτελεσματικοί τρόποι
PLUS

Πώς να καθαρίσω το κρεμμύδι χωρίς να κλαίω: 5 αποτελεσματικοί τρόποι

Πώς να καθαρίσω το κρεμμύδι χωρίς να κλαίω: 5 δοκιμασμένα κόλπα για να «διώξετε» τα δάκρυα

Το χρειαζόμαστε σχεδόν παντού και πάντα όταν μαγειρεύουμε αλλά είναι σκέτο βάσανο όταν το καθαρίζουμε. Ο λόγος για το κρεμμύδι, το πιο χρήσιμο υλικό για το μαγείρεμα που όμως μας κάνει να δακρύζουμε με την αίσθηση τσουξίματος στα μάτια. Ειδικά όταν φοράμε κάποια κρέμα ή μακιγιάζ η ταλαιπωρία δεν έχει τελειωμό. Υπάρχουν όμως κάποια τρικ που αν τα ακολουθήσεις θα καθαρίζει τα κρεμμύδια χωρίς να έχουμε «δράματα». Πρώτα από όλα έλεγξε αν είναι καλά ακονισμένο το μαχαίρι. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ότι όσο πιο ακονισμένο είναι, τόσο λιγότερες ερεθιστικές ουσίες απελευθερώνονται από το κρεμμύδι.

Δείτε τα κόλπα για να σταματήσουν τα «κλάματα»

Βάλε τα στην κατάψυξη πριν τα κόψεις

Μπορεί να ακούγεται, κάπως, αλλά πρόκειται για δοκιμασμένο κόλπο που πιάνει. Πριν το κόψεις, βάλε το κρεμμύδι για 15 περίπου λεπτά στην κατάψυξη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, εμποδίζουν την απελευθέρωση ουλφοξειδίων που ερεθίζουν τα μάτια.

 Καθάρισε το μέσα στο νερό

Παλαιό κόλπο, επίσης δοκιμασμένο. Καθαρίσε τα κρεμμύδια, βουτηγμένα μέσα σε νερό. Το νερό εμποδίζει, επίσης τον ερεθισμό των ματιών.

Μάσησε μια τσίχλα

Αυτό τώρα δε μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει. Όμως, δοκιμάσαμε να καθαρίσουμε κρεμμύδια, μασώντας τσίχλα και το κόλπο έπιασε… δεν χύθηκε δάκρυ!

Φάε μια μπουκιά ψωμί

Εναλλακτικά όσο καθαρίζεις κρεμμύδι, μπορείς να μασήσεις ένα κομμάτι ψωμί.

Κεράκι για… ρομαντικές καταστάσεις

Αυτό το κόλπο δεν είναι ευρέως γνωστό. Είναι, όμως, πολύ ρομαντικό. Άναψε ένα ρεσό και καθάρισε δίπλα του, τα κρεμμύδια. Σίγουρα δεν θα κλάψεις από το κρεμμύδι, μπορεί όμως να συγκινηθείς από την… ατμόσφαιρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις