Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 44χρονη Κρήτη εμβόλιο: Η συγκίνηση της Θεοδωρίδου και η οργή του συζύγου
ΕΛΛΑΔΑ

44χρονη Κρήτη εμβόλιο: Η συγκίνηση της Θεοδωρίδου και η οργή του συζύγου

44χρονη Κρήτη εμβόλιο: Τα συλλυπητήρια και η θλίψη της Μαρίας Θεοδωρίδου για τον θάνατο της Γλυκερίας, λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό

Ανείπωτη είναι η θλίψη και η οδύνη στην οποία έχει βυθιστεί η οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας, που έχασε τη μάχη από θρόμβωση, μετά τον εμβολιασμό της για τον κορονοϊό με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ο σύζυγός της δεν μπορεί να πιστέψει ότι από το ίδιο εμβόλιο που έκανε κι αυτός, από το ίδιο φιαλίδιο σχεδόν, η γυναίκα του έφυγε από τη ζωή, στην προσπάθειά της να αποκτήσει ανοσία απέναντι στον φονικό ιό.

Εκτός από θλίψη, νιώθει και οργή και θυμό για το γεγονός ότι ο άνθρωπός του “έφυγε” τόσο άδικα και τόσο άδοξα. Ο Μάριος Κρυοβρυσανάκης σε γραπτή του ανακοίνωση, με αφορμή τον θάνατο της συζύγου του, καταγγέλλει ουσιαστικά την πολιτεία που “παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα επέλεξε να συνεχίσει τη χορήγηση του εμβολίου με τα αποτελέσματα αυτά” και κάνει γνωστό πως θα κάνει “ό,τι περνάει από το χέρι του για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας του”.

Η ανακοίνωση:

Με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου, από το συνδρομο vitt που εμφάνισε ως παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της με το astrazeneca. Η γυναίκα μου πέθανε ‘τοις κείνων ρημασι πειθομενοι ,ζωσα πάντα με κανόνες και νομιμοφροσύνη όπως και τώρα ακολούθησε τις οδηγίες του κρατους για την δημόσια υγεία. Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολιου της Astrazeneca σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει.

Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου.

Είναι πια γνωστό και εχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες. Γινεται αναφορα σε στατιστική ότι αφορά 1 κρούσμα στο εκατομμύριο αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό. Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο.

Θα έπρεπε η πολιτεία να εχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες. Παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτεία επέλεξε να συνεχίσει τη χορήγησή του με τα αποτελέσματα αυτά. Είναι ευτύχημα που ο κόσμος έχει ενημερωθεί και έτσι έχουν αποτραπεί άλλα παρόμοια θλιβερά περιστατικά. Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τη συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων του Βενιζελειου και του Παγνη.

Διαπίστωσα την προσπάθεια τους και την αγωνία τους για να πετύχουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν.

“Λύγισε” η Μαρία Θεοδωρίδου για τον θάνατο της 44χρονης

Λίγη ώρα μετά, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, εμφανιζόταν συντετριμμένη, στην ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. Εμφανώς στενοχωρημένη, σχεδόν βουρκωμένη και με ένα ξεφύσημα στο τέλος, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της 44χρονης, “Θα ήθελα πριν αναφερθώ στην τακτική ενημέρωση, να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη” δήλωσε εμφανώς συγκινημένη η κα. Θεοδωρίδου, με την κάμερα να “πιάνει” ένα βαθύ αναστεναγμό της τη στιγμή που αναφερόταν στο περιστατικό.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις