Κίνα – γεννήσεις: Ανέβηκε το όριο σε τρία παιδιά ανά οικογένεια

ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα – γεννήσεις: Ανέβηκε το όριο σε τρία παιδιά ανά οικογένεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κίνα - γεννήσεις: Αλλάζει ρότα η Κίνα - Μέχρι τρία παιδιά ανά οικογένεια

31.05.2021 | 11:02

Τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων ασκούν πολύ μεγάλη πίεση στο Κομμουνιστικό Κόμμα να εγκαταλείψει όλες τις καταναγκαστικές πολιτικές ελέγχου των γεννήσεων και έτσι έγινε. Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι κάθε ζευγάρι θα επιτρέπεται να έχει έως τρία παιδιά, σε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής από το όριο των δύο παιδιών που ισχύει σήμερα, ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων της απογραφής πληθυσμού που κατέδειξαν δραματική μείωση των γεννήσεων. Η αλλαγή πολιτικής εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου υπό τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, χωρίς να διευκρινίζεται πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση.

Υπενθυμίζεται, ότι το Νοέμβριο, ολοκληρώθηκε η έβδομη δεκαετή απογραφή στην Κίνα. Τα αποτελέσματα δεν είχαν δημοσιευτεί επειδή είναι τόσο σοκαριστικά και σύμφωνα με το tanea.gr το κομμουνιστικό κόμμα δεν ξέρει πώς να μεταδώσει τις ειδήσεις σε ένα κοινό. Οι Financial Times ανέφεραν στις 27 Απριλίου ότι η απογραφή θα δείξει πως ο πληθυσμός έχει πέσει κάτω από 1,4 δισεκατομμύρια, υψηλότερος μεν από τα 1,34 δισεκατομμύρια στην απογραφή του 2010, αλλά χαμηλότερος από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Ακόμη και πριν από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής, είναι σαφές ότι η Κίνα έχει δημογραφικό πρόβλημα.  Ένας κοινωνιολόγος σημειώνει ότι οι ντόπιοι νέοι καταφεύγουν σε περιοχές της Κίνας με καλύτερο καιρό και περισσότερες θέσεις εργασίας.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν κανένα μωρό ή το πολύ ένα μωρό, οπότε ακόμα κι αν αφαιρέσετε όλα τα όρια αυτή τη στιγμή, δεν θα έχει μεγάλο αποτέλεσμα», λέει ο Zhang Xiaochen του Πανεπιστημίου Duke Kunshan. Οι Κινέζοι έχουν συνηθίσει την ιδέα μιας μικρής οικογένειας. Το υψηλό κόστος για τη στέγαση, την υγεία και την εκπαίδευση αποθαρρύνει περαιτέρω την γονιμότητα.

Ετικέτες
Exit mobile version