Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπερδέσης Βάρη: Πυροβόλησαν και σκότωσαν τον γνωστό πυγμάχο
ΕΛΛΑΔΑ

Μπερδέσης Βάρη: Πυροβόλησαν και σκότωσαν τον γνωστό πυγμάχο

Μπερδέσης Βάρη: Η δολοφονία στη Βάρη έρχεται λίγες ώρες μετά το χθεσινό μαφιόζικο «χτύπημα» στα Σεπόλια

Ο 39χρονος Τάσος Μπερδέσης είναι ο γνωστός πυγμάχος που δολοφονήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Βάρης, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 23. Σύμφωνα με τόσα όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά, το θύμα του νέου ξεκαθαρίσματος λογαριασμών είναι o πασίγνωστος Έλληνας πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης, ο οποίος συνδεόταν και με τον χώρο της νύχτας. Μάλιστα, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις εκβιασμών, ενώ είχε συλληφθεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ένα μαύρο πολυτελές τζιπ προσέγγισε τον άνδρα ενώ βρισκόταν στον δρόμο, έξω από τον αθλητικό σύλλογο πυγμαχίας “Εωλος”, και άγνωστοι τον πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Δολοφονία στη Βάρη: «Άκουσα ήχο σαν πολυβόλο» (Newsbomb)

Ποιος ήταν ο Τάσος Μπερδέσης

Ο Τάσος Μπερδεσης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 23 Νοεμβρίου του 1982. Στα 15 του χρόνια άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πυγμαχίας και μετά από λίγα χρόνια μετακομίζει στην Αθήνα για να ακολουθήσει το όνειρο του, να γίνει πυγμάχος. Στο ενεργητικό του είχε 6 νίκες, μια ισοπαλία και έχει κερδίσει περίπου 340 παιχνίδια ερασιτεχνικά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και έχει μόνο οχτώ ήττες. Το 2011 βραβεύτηκε από τον Παναθηναϊκό σαν τον καλύτερο αθλητή όλων των αθλημάτων του συλλόγου σε ψήφους.

Από τους καλύτερους Έλληνες πυγμάχους

Ο Τάσος Μπερδέσης ήταν ένας από τους καλύτερους Έλληνες πυγμάχους των τελευταίων 20 ετών περίπου και ίσως ο καλύτερος της κατηγορίας του και σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αν και ξεκίνησε στα 12 του με Καράτε ήταν η πυγμαχία το 1993 που τον κέρδισε. Σύμφωνα με το muscleclub.gr, η εξέλιξη του ήταν γρήγορη και αφού ψήθηκε τα δύο πρώτα χρόνια άρχισε να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο από το 1999 και απο το 2000 και μετά δεν έχασε ποτέ από Έλληνα αθλητή. Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας το 2002 στα – 75 κιλά, το 2007 στα -81 κιλά και ξανά το 2011 στην ίδια κατηγορία. Το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό, τo 2007 κέρδισε το κύπελλο Ακρόπολις, έχει κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας ενώ είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2008.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 2012 στο No Limits 17 στην πατρίδα του την Πάτρα όπου σε ένα κατάμεστο γήπεδο κέρδισε εντυπωσιακά τον Basser Belkir και ξεκίνησε ένα μεγάλο νικηφόρο σερί και αήττητο που κρατάει μέχρι και σήμερα, κόντρα σε πολλούς δυνατούς πυγμάχους από όλο τον κόσμο. Ο Μπερδέρσης θα παρέμενε το Main event του Νο Limits για άλλα 4 events και θα κερδίσει όποιον αντίπαλο βρεθεί μπροστά του.

Το 2015 θα κερδίσει στο Best Fighter 2015 τον Έντι Παλτατζή με επιβλητική εμφάνιση και θα αποδείξει για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο! Το 2016 θα ενταχθεί στο δυναμικό του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας και θα αγωνιστεί στην Γερμανία με τον Πολωνό Przemyslaw Pikulik τον οποίο και θα κερδίσει με τρομερό νοκ άουτ! Με αυτή τη νίκη θα φτάσει το ρεκόρ του στο boxrec, την πυγμαχική βίβλο, στο 5-0 και βάζει πλώρη για μεγάλες διακρίσεις στο εξωτερικό.

Αθώος για μακελειό στην Πάτρα

Ήταν το 2013 όταν το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αθώο τον Τάσο Μπερδέση, καθώς και την τέως σύντροφό του. Ο Μπερδέσης και η σύντροφός του είχαν κατηγορηθεί τον Μάιο του 2012 για υπόθαλψη εγκληματία. Ειδικότερα, κατηγορήθηκαν ότι παρείχαν στέγη και κάλυψη, σε έναν άνδρα, ο οποίος είχε δολοφονήσει στην Πάτρα δύο άτομα που θεωρούσε ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για τη δολοφονία του ενός άλλου άνδρα. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι Μπερδέσης και η τέως σύντροφός του, καθώς και τρία άλλα άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη βραδιά στο σπίτι αγνοούσαν την εμπλοκή του άνδρα καθώς και ότι καταζητείτο.

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε κρατηθεί προφυλακιστέος, πριν αθωωθεί, για 90 ημέρες.

Νικητής του Survival Secret

Ο Τάσος Μπερδέσης ήταν ο μεγάλος νικητής του ριάλιτι και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των 150.000 ευρώ. Ο γνωστός πυγμάχος, διαγωνίστηκε με τον Γιώργο Μανίκα, τον Θάνο Πετρέλη και τον Αιμίλιο Σακελλαρίδη. Οι παίκτες έδωσαν “μάχη” στο αγώνισμα, ωστόσο ο Μπερδέσης κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Τι δήλωνε για τη σύλληψή του

“Το 2008 στην Πάτρα συνέλαβαν πολύ κόσμο. Υποτίθεται ότι ήθελαν να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα της νύχτας στην πόλη. Όποιος ήταν πυγμάχος τότε θεωρούνταν στιγματισμένος. Εγώ δούλευα σε μαγαζιά ως υποδοχή και εξαιτίας αυτής μου της ιδιότητας βρέθηκα μπλεγμένος στην όλη ιστορία. Στο δικαστήριο όμως αθωώθηκα και μάλιστα ομόφωνα”, εξηγούσε ο Τάσος Μπερδέσης στο “Εγώ” το 2017 και συνέχισε για τους μήνες στην φυλακή. “Ξέρεις τι είναι να έχεις το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς και ξαφνικά να προκύπτουν από το πουθενά κατηγορίες και να σου απαγορεύουν να πας οπουδήποτε; Η φυλακή ήταν μεγάλη εμπειρία. Από τη μια μου κόστισε , από την άλλη όμως έμαθα πολύτιμα πράγματα. Η ζωή σε ρίχνει κάτω. Εσύ επιλέγεις αν θα σηκωθείς”.

Το διάστημα που ήταν φυγόδικος έμενε στην Βουλγαρία, ενώ όταν ήταν στην Αθήνα πήγαινε στον Άγιο Κοσμά για προπονήσεις. Ενώ τον έβλεπαν αρκετοί κανείς δεν πήγε στην αστυνομία να τον “καρφώσει” γιατί όπως είπε ο ίδιος στην συνέντευξή του ήξεραν ότι ήταν αθώος. Οι δυσκολίες όμως για τον πυγμάχο δεν σταματούν εδώ, αφού στην συνέχεια κατηγορήθηκε για τον θάνατο συναθλητή του.

“Και εκεί αθωώθηκα. Το παιδί ήταν από τους πιο αγαπημένους μου φίλους. Είχε ένα ατύχημα με την μηχανή, από το οποίος όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα, προκλήθηκε ένα ανεύρυσμα, που δυστυχώς έσπασε κατά την διάρκεια του αγώνα. Μου κόστισε πολύ. Επί ενάμιση χρόνο δεν έπαιζα σε αγώνες. Με πλήγωσε πολύ. Ήταν σαν αδελφός μου. Η μοίρα έπαιξε ανελέητα μαζί μου, όμως δεν λύγισα ποτέ”. Τέλος, ο Τάσος Μπερδέσης αποκάλυψε ότι όταν ήταν φυγόδικος είχε σκεφτεί να βάλει τέλος στην ζωή του, αλλά δεν ήταν τόσο δυνατός για να το κάνει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις