Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Μπλόκο σε… κινητό «σούπερ-μάρκετ»
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Μπλόκο σε… κινητό «σούπερ-μάρκετ»

Διακίνηση ναρκωτικών: Σε επιχείρηση της Δίωσης σε Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Αιγάλεω και Περιστέρι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Κινούμενος πάνω σε τέσσερις τροχούς… θάνατος, στο κέντρο της Αθήνας! Τρεις Αφγανοί, με τη συμμετοχή σε επί μέρους ενέργειες μιας γυναίκας από τη Ρουμανία, είχαν μετατρέψει το πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου σε αποθήκη, έτοιμων προς διάθεση-πώληση, πολλών ειδών ναρκωτικών ουσιών. Η Δίωξη Ναρκωτικών εξάρθρωσε το οργανωμένο κύκλωμα, που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης, σημειώνει η Δίωξη, αποτελεί η διακίνηση διαφόρων ειδών ναρκωτικών, η χρήση πολλών χώρων για την απόκρυψη των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και η χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ως κινητού χώρου αποθήκευσης (καβάτζα). Στη διάρκεια της επιχείρησης κατά την οποία συνελήφθησαν και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης βάρους 11.443 γραμμαρίων, ποσότητα ηρωίνης βάρους 12.380 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 194 γραμμαρίων, ποσότητα οπίου βάρους 18 γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης 4 γραμμαρίων.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η επιχείρηση διαδραματίστηκε σε Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Αιγάλεω και Περιστέρι.  Συνελήφθησαν ως μέλη της οργάνωσης, τρεις άνδρες ηλικίας 21, 29 και 32 ετών και 36χρονη γυναίκα. Συνελήφθησαν επίσης 2 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Για την πιστοποίηση και αποκάλυψη της εγκληματικής τους δράσης, επισημαίνει η Αστυνομία, προηγήθηκε αστυνομική έρευνα με εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας αποκαλύφθηκε ο ρόλος του 29χρονου στην διεύθυνση της οργάνωσης, καθώς και στην ανεύρεση και προμήθεια τω ναρκωτικών ουσιών, του 21χρονου και του 32χρονου στην αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση και της 36χρονης στην αποθήκευση, φύλαξη και μεταφορά των ναρκωτικών. Και σε ό,τι αφορά τις ολέθριες συνέπειες από τη χρήση της ηρωϊνης, όλα είχαν σχεδόν γνωστά.

Η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη

Μεταξύ, όμως, των κατασχεθέντων, υπάρχει και τρομακτική ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, για την οποία πολύ λιγότερα είναι ευρέως γνωστά. Έτσι, το Alphafreepress, φέρνει προς γνώση των νέων, σε ηλικία, αναγνωστών του, σημαντικές πληροφορίες για το που μπορεί να οδηγήσει τον χρήστη ο εθισμός σε αυτήν. Την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (κρίσταλ μεθ) και τη μεθαμφεταμίνη (μεθ) την εισπνέεις, την καπνίζεις ή την κάνεις ένεση. Οι μικρές δόσεις κυκλοφορούν σε μορφή χαπιού. Η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη είναι μια μορφή μεθαμφεταμίνης που μοιάζει με μικρά κομμάτια γυαλιού ή με λαμπερά ασπρογάλαζα κομμάτια πέτρας.

Στο δρόμο είναι γνωστή ως «πάγος» «κρύσταλλο» «γυαλί» κ.λπ.  Είναι ένα πολύ δυνατό και εθιστικό συνθετικό διεγερτικό που προκαλεί επιθετική και βίαιη ή ψυχωτική συμπεριφορά. Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι εθίστηκαν από την πρώτη φορά που έκαναν χρήση. Η θεραπεία των χρηστών της είναι από τις πιο δύσκολες. Στις αρνητικές επιπτώσεις περιλαμβάνονται: δυσκολίες στον ύπνο, υπερκινητικότητα, ναυτία, ψευδαισθήσεις ενέργειας, αυξημένη επιθετικότητα και οξυθυμία. Προκαλείται μείωση του αισθήματος πείνας με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. Οι μεγαλύτερες δόσεις επιφέρουν αυξημένη ταραχή και μερικές φορές βιαιότητα. Άλλες επιπτώσεις είναι η αϋπνία, η σύγχυση, οι παραισθήσεις, το άγχος και η παράνοια. Μπορεί να προκαλέσει σπασμούς που οδηγούν στο θάνατο.

Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις

Ταχυπαλμία και υψηλή πίεση αίματος, βλάβη στα εγκεφαλικά αγγεία που οδηγεί σε εγκεφαλική συμφόρηση ή σε καρδιακές αρρυθμίες, σε καρδιαγγειακή (που αφορά τη καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία) κατάρρευση ή θάνατο. Προκαλεί ηπατικές, νεφρικές και πνευμονικές βλάβες. Οι χρήστες μπορεί να πάθουν εγκεφαλική βλάβη περιλαμβανομένης της εξασθένισης της μνήμης και της ανικανότητας αντίληψης αφηρημένων σκέψεων. Εκείνοι που συνέρχονται βιώνουν συνήθως χάσματα μνήμης και ακραίες αλλαγές διάθεσης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις