Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Διαθήκη πρίγκιπα Φίλιππου: Τι άφησε και σε ποιους
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαθήκη πρίγκιπα Φίλιππου: Τι άφησε και σε ποιους

Διαθήκη πρίγκιπα Φίλιππου: Τι άφησε και σε ποιους - Τρία πρόσωπα έκπληξη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun o πρίγκιπας Φίλιππος είπε συμπεριέλαβε στη διαθήκη του τρεις συνεργάτες του ως ένδειξη ευγνωμοσύνης που τον συνόδευαν για μία ζωή. Η περιουσία του δούκα του Εδιμβούργου, που έφυγε από την ζωή τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών, εκτιμάται σε 30 εκατομμύρια αγγλικές λίρες (δηλ. περίπου 34.900.000 ευρώ) και σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου δεν θα μοιραστεί μόνο σε μέλη της βασιλικής οικογένειας. Κύρια δικαιούχος της περιουσίας του θα είναι όπως όλα δείχνουν η βασίλισσα Ελισάβετ. «Σε αντίθεση με άλλους βασιλείς, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα είναι γενναιόδωρος για τους τρεις συνεργάτες, που τον φρόντιζαν», ανέφερε πηγή στο Fabulous.

O Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ υπηρέτησε ως γραμματέας του πρίγκιπα Φίλιππου και ταξίαρχος για μια δεκαετία, έναν ρόλο που ανέλαβε το 2010, o Γουίλιαμ Χέντερσον και ο Στίβεν Νιντοζάντιλο. Και οι τρεις άντρες ήταν πολύ κοντά στον δούκα στα τελευταία του χρόνια με τον κο Μίλερ-Μπέικουελ να εκπροσωπεί τον Δούκα σε πολλές επίσημες εκδηλώσεις όταν δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Ο Χέντερσον και ο Στίβεν Νιντοζάντιλο έμεναν μαζί με τον Φίλιππο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην κατοικία Γουντ Φαρμ στο βασιλικό κτήμα Σάντριγχαμ του Νόρφολκ. Ο Χέντερσον ήταν μαζί του τις δύο τελευταίες μέρες του στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Δεν «ξέχασε» τον Χάρι

Αν και όλοι θα θεωρούσαμε ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα είναι το τελευταίο άτομο που θα έβαζε στην διαθήκη του, κι όμως ο Φίλιππος έδειξε ότι δεν κρατάει καμιά κακία στον εγγονό του και τον συμπεριέλαβε στο τελευταίο έγγραφο της ζωής του. Βέβαια στην συνέντευξή τους στην Οπρα, τόσο ο Χάρι όσο και η Μέγκαν Μάρκλ είχαν μιλήσει με εκτίμηση και αγάπη για τον Φίλιππο, αλλά και για τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Στα παιδιά του, πρίγκιπα Κάρολο, πριγκίπισσα Άννα, πρίγκιπα Έντουαρντ και πρίγκιπα Άντριου έδωσε το ελεύθερο να «πάρουν οτιδήποτε θέλουν» από την πλούσια συλλογή των 13.000 (!) συλλεκτικών βιβλίων του.

Η πηγή δήλωσε στη Sun ότι όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο ο Φίλιππος και λίγο πριν τον θάνατό του υπέγραψε φωτογραφίες που μπήκαν σε κορνίζες και δόθηκαν με προσωπική αφιέρωση στους ανθρώπους που αγαπούσε και τον φρόντιζαν. Λεπτομέρειες για τη διαθήκη και τους κληρονόμους δεν έχουν διαρρεύσει με τον εκπρόσωπο του Μπάκιγχαμ να δηλώνει κατηγορηματικά: «Αυτό είναι ένα προσωπικό θέμα για την οικογένεια και τέτοιες ρυθμίσεις είναι ιδιωτικές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις