Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χρήστος Παππάς – Στέφανος Χίος: Η Interpol τον ψάχνει, το… Μακελειό τον βρήκε!
ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Παππάς – Στέφανος Χίος: Η Interpol τον ψάχνει, το… Μακελειό τον βρήκε!

Χρήστος Παππάς - Στέφανος Χίος: Την ώρα που όλη η αστυνομία ψάχνει τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής, ο Στέφανος Χίος του πήρε... συνέντευξη.

Μπορεί ο καταζητούμενος και καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, να παραμένει άφαντος περίπου 8 μήνες και να υπάρχει υποψία ότι μπορεί να έχει διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά αυτό δεν τον έχει εμποδίσει να έχει επικοινωνία με ορισμένους. Όσο όμως συνεχίζεται η -άκαρπη μέχρι στιγμής- αναζήτησή του, ο Στέφανος Χίος όχι απλά τον έχει βρει, αλλά του πήρε και συνέντευξη, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Μακελειό”. Στη συνέντευξή του στο “Μακελειό”, η οποία έχει γίνει και πρωτοσέλιδο, ο Χρήστος Παππάς λέει στον Στέφανο Χίο: “Είστε αίμα και θάνατος. Δεν παραδίνομαι”.

Ο Νο. 1 καταζητούμενος από την ΕΛΑΣ, εδώ και 8 μήνες, φυγόποινος Χρήστος Παππάς, μιλά στον Στέφανο Χίο από το κρησφύγετό του. Στη συνέντευξή του εξομολογείται επίσης για τον “Στρατηγό πατέρα του, συνεργάτη του Γ. Παπαδόπουλου, που πέθανε Μ. Παρασκευή και κυνηγημένος δεν πήγε στην κηδεία του”. Μετά τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού, ο Νίκος Παππάς ο θεωρητικός της Χρυσής Αυγής είναι το μοναδικό πλέον μέλος του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής που έχει βρεθεί ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχει μείνει ασύλληπτος.

Στο κυνήγι Παππά και η Ιντερπόλ

Η υπόθεση του φυγόποινου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο η Ιντερπόλ εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής εικάζεται ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό σε χώρα των Βαλκανίων, μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 13 ετών και τριών μηνών, στοιχείο που ενισχύει και το σενάριο που μεταδόθηκε στο ρεπορτάζ του Star. Τα ίχνη του χάθηκαν τον Οκτώβρη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα ο Παππάς, αναζητείται από τις 7 Οκτωβρίου του 2020, λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση. Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν πραγματοποιήσει έρευνες σε δύο τοποθεσίες και οικήματα στην Αλβανία που είχε επαφές και ταξίδια ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής μέσω των διαύλων συνεργασίας στην γειτονική χώρα, οι οποίες αποδείχτηκαν άκαρπες.

Από την έρευνα των επικοινωνιών του διαπιστώθηκε ότι για τουλάχιστον 20 ημέρες οι τρεις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που φαίνεται να χρησιμοποιούσε, ήταν κλειστές ή δεν είχε κάνει εξερχόμενες κλήσεις. Οι τελευταίες επικοινωνίες του ήταν την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου, με τον δικηγόρο του Περικλή Σταυριανάκη.

Χρήστος Παππάς: Τα έργα και οι ημέρες του εξαφανισμένου ‘υπαρχηγού’ της Χρυσής Αυγής – 23 Οκτ 2020

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις