Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Νεϊμάρ Nike: Τέλος στη συνεργασία τους μετά από καταγγελία σοκ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νεϊμάρ Nike: Τέλος στη συνεργασία τους μετά από καταγγελία σοκ

Νεϊμάρ Nike: Η Nike διέκοψε τη συνεργασία της με τον Νεϊμάρ

Τέλος στην συνεργασία της με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Νεϊμάρ αποφάσισε να δώσει η Nike, λόγω της άρνησης του πρώτου να συνεργαστεί με τις Αρχές για την υπόθεση της εις βάρος του καταγγελίας για σεξουαλική επίθεση σε υπάλληλό της εταιρείας. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα “Wall Street Journal”, η υπάλληλος της Nike καταγγέλλει πως ο Νειμάρ προσπάθησε το 2016 να την αναγκάσει να του κάνει στοματικό σεξ, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στη Νέα Υόρκη, όπου βρισκόταν για να οργανώσει συναντήσεις και events για τον ποδοσφαιριστή.

Το περιστατικό αποκάλυψε δύο χρόνια αργότερα, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου που διοργάνωσε η εταιρεία αθλητικής ένδυσης με θέμα τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος εργασίας και της καταπολέμησης των διακρίσεων. Η καταγγέλλουσα αρχικά ζήτησε να μην γίνει ευρέως γνωστό το θέμα, ωστόσο ένα χρόνο αργότερα συναίνεσε να διεξαχθούν έρευνες για το περιστατικό μετά τις παραινέσεις του στενού περιβάλλοντός της. Η Nike υποστηρίζει πως ήταν έτοιμη να διερευνήσει το θέμα από το 2018 ωστόσο όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση σεβάστηκε την αρχική επιθυμία της υπαλλήλου να μείνει εμπιστευτικό το θέμα.

Ο Νεϊμάρ διαψεύδει

Από την πλευρά του, ο σούπερ σταρ της Παρί αρνήθηκε πως έγινε ποτέ αυτό το περιστατικό, διέψευσε το γεγονός και αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις Αρχές, γεγονός που αποτέλεσε και το λόγο που η Nike προχώρησε στη διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία θα ολοκληρωνόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες του 2029.

Η νομικός σύμβουλος της εταιρείας, Χίλαρι Κρέιν, τόνισε μιλώντας στην “Wall Street Journal” πως “η Nike έληξε τη συνεργασία με τον αθλητή, διότι αρνήθηκε να συνεργαστεί οικειοθελώς στην έρευνα που ξεκίνησε μετά τις αξιόπιστες κατηγορίες της υπαλλήλου μας. Θα ήταν απρεπές για τη Nike να προβεί σε μια κατηγορηματική δήλωση χωρίς να είναι σε θέση να παρέχει τα στοιχεία που στηρίζουν αυτή την κατηγορία. Η εκπρόσωπος του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή δήλωσε στην εφημερίδα πως οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε συνομιλίες για το ζήτημα από το 2019, σημειώνοντας παράλληλα πως “είναι πολύ παράξενο μία υπόθεση που υποτίθεται πως συνέβη το 2016, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπαλλήλου της Nike, να έρχεται στο φως αυτή τη στιγμή”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις