Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

29

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Θρόμβωση από το εμβόλιο: Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν πώς προκαλούνται
ΚΟΣΜΟΣ

Θρόμβωση από το εμβόλιο: Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν πώς προκαλούνται

Θρόμβωση από το εμβόλιο: Πού οφείλονται τα περιστατικά

Φόβο παγκοσμίως έχουν σπείρει τα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων, που συνδέονται με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού. Οι επιστήμονες στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι βρήκαν την εξήγηση και τον λόγο που προκαλούνται, εκτιμώντας ότι τα εμβόλια με μία «μικροδιόρθωση» μπορούν να σταματήσουν τη συγκεκριμένη αντίδραση. Σε δημοσίευμα των Financial Times, ο καθηγητής Ρολφ Μάρσαλεκ (Rolf Marschalek) του Ινστιτούτου Γκέτε στη Φρανκφούρτη, ο οποίος είναι επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας από τον περασμένο Μάρτιο, δήλωσε ότι η μελέτη του κατέδειξε πως το πρόβλημα βρίσκεται στο άνυσμα των αδενοϊών, που αμφότερα τα εμβόλια χρησιμοποιούν για να μεταδώσουν την πρωτεΐνη-ακίδα του κορονοϊού μέσα στο σώμα.

Ο μηχανισμός μετάδοσης σημαίνει ότι τα εμβόλια στέλνουν την πρωτεΐνη-ακίδα στον πυρήνα του κυττάρου και όχι στο κυτταρικό υγρό (κυτοσόλη) που βρίσκεται μέσα στο κύτταρο όπου ο ιός παράγει κανονικά πρωτεΐνες, ανέφερε ο Μάρσαλεκ και οι υπόλοιποι επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα, όπως προκύπτει από την προδημοσίευση της έκθεσης τους, που περιγράφουν οι FT. Μόλις βρεθούν μέσα στον πυρήνα του κυττάρου, τμήματα της πρωτεΐνης-ακίδας σπάνε σε κομμάτια, δημιουργώντας παραλλάξεις, που δεν μπορούν να προσδεθούν στην κυτταρική μεμβράνη όπου επισυμβαίνει η διαδικασία ανοσοποίησης.

Johnson & Johnson – παρενέργειες: 37χρονος παρουσίασε αιματολογική διαταραχή

Ένας 37χρονος από την Κεφαλονιά, διακομίστηκε το πρωί της Πέμπτης, από το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς παρουσίασε αιματολογική διαταραχή και κρίθηκε σκόπιμο από τους θεράποντες γιατρούς του, να μεταφερθεί σε νοσοκομείο εκτός νησιού, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο 37χρονος, σύμφωνα με το protothema.gr, πριν από 10 ημέρες είχε κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson, όμως ακόμα κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για παρενέργεια από το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Χρήστο Παυλάτο: «Περιμένουμε την γνωμάτευση των ειδικών, για να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Δεν ξέρουμε ακόμα αν είναι παρενέργεια από το εμβόλιο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις