Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αρχιμαφιόζος Τουρκία: Νέα επίθεση κατά Σοϊλού, ο Ερντογάν πήρε θέση
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχιμαφιόζος Τουρκία: Νέα επίθεση κατά Σοϊλού, ο Ερντογάν πήρε θέση

Αρχιμαφιόζος Τουρκία:«Πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Ερντογάν»

Νέα επίθεση κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας εξαπέλυσε ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, δείχνοντας τον Σουλεϊμάν Σοϊλού ως υπεύθυνο για τη στοχοποίηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συνεχίζοντας μέσω Youtube από τη σουίτα του ξενοδοχείου του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το σήριαλ των απίστευτων καταγγελιών κατά ανθρώπων του περιβάλλοντος του Ερντογάν ο Τούρκος αρχιμαφιόζος ισχυρίζεται ότι είχε βάλει στο σταυρόνημά του τον Αλμπαϊράκ επειδή του το ζήτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κι «όταν ο Σουλεϊμάν Σουϊλού μου ζήτησε να σταματήσω να ασκώ κριτική στον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σταμάτησα να ανεβάζω βίντεο γι’ αυτόν».

‘Αρχιμαφιόζος Τουρκία: Κάθαρμα’ ο Σοϊλού

Ο Πεκέρ, ο οποίος έχει φυλακιστεί για διάφορα αδικήματα, από απάτη έως διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μέχρι τον περασμένο χρόνο που το έσκασε από την Τουρκία, κατηγόρησε τις τελευταίες εβδομάδες τον Σοϊλού, μεταξύ άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, ότι έκανε τα στραβά μάτια σε εμπόριο ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, ότι φρόντισε να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά αρκετών ατόμων που είχαν σχέσεις με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχι Γκιουλέν – ενορχηστρωτή κατά την Άγκυρα της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016 – κι ότι βοήθησε τον αρχιμαφιόζο να φύγει από την Τουρκία για να αποφύγει τη σύλληψη. Το τελευταίο βίντεό του αφορά σε μια βιντεοκλήση που έκανε ο Πεκέρ με τον συγγενή του και μεσάζοντα μεταξύ του ιδίου και του Σοϊλού, Ρεσάτ Χατζιφαζλίογλου, ο οποίος ήταν «μεσάζοντας» μεταξύ του ίδιου και του Σοϊλού, ο οποίος παραδέχθηκε την Δευτέρα στο HaberTurk ότι «γνώριζε» τον Χατζιφαζλίογλου.

Στο δεκάλεπτο νέο βίντεο ο Τούρκος αρχιμαφιόζος εκφράζει τα παράπονά του για τον Σοϊλού, που τον χαρακτήρισε «κάθαρμα» αν και εκείνος του είχε βάλει πλάτες, «καθάρισε» για τους εχθρούς και στράφηκε ακόμη και κατά του γαμπρού του Ερντογάν κατ’ εντολή του. Ενώ προανήγγειλε ότι θα ανεβάσει κι άλλο βίντεο την Κυριακή ως απάντηση για όσα είπε ο Σοϊλού στη συνέντευξη στο HaberTurk.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEDAT PEKER (@sedatpeker)

Απειλεί ανοιχτά τον Σοϊλού

«Θα σου βάλω κολάρο στον λαιμό και με το λουρί θα σε κυκλοφορήσω στους δρόμους», λέει, ισχυριζόμενος πως το 1996 είχε αναθέσει στον αδελφό του, Αττίλα Πεκέρ, να δολοφονήσει τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί κατά διαταγή του πρώην υπουργού Εσωτερικών Μεχμέτ Αγάρ. Κατά τον ίδιο, ο αδελφός του δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή, αλλά ο Ανταλί δολοφονήθηκε λίγο καιρό αργότερα, τον Ιούλιο του 1996. Η τουρκική υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων συνέλαβε τον Αττίλα Πεκέρ.

Ο 49χρονος Πεκέρ είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης στην Τουρκία και, αφότου αποφυλακίστηκε, διέφυγε στο εξωτερικό. Στο παρελθόν φέρεται να είχε οργανώσει πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του Ερντογάν, με δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους.

Σοκ στην Τουρκία από τις καταγγελίες του αρχιμαφιόζου για το περιβάλλον του Ερντογάν

Οι κατηγορίες που εκτοξεύει ο 49χρονος Πεκέρ από το Ντουμπάϊ κατά υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κυβερνώντος AKP του Ερντογάν, ακόμη και κατά του αρχηγού της αστυνομίας Μεχμέτ Αγάρ, έχουν προκαλέσει σοκ στην τουρκική γνώμη καθώς κάνει λόγο βιασμούς, πολιτικές δολοφονίες τη δεκαετία του 1990, επιθέσεις σε εφημερίδες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας, συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων και πολλά άλλα. Από τις 2 Μαϊου που άρχισε το χορό των καταγγελιών τα βίντεό του έχουν δεχθεί πάνω από 100 εκατ. επισκέψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά πόσον, βέβαια, ευσταθούν όσα υποστηρίζει, μένει να αποδειχθεί.

«Το ότι ο Πεκέρ με τις καταγγελίες του πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Ερντογάν θα μπορούσε να είναι πράξη εκβιασμού για να τον πιέσει σε μια συμφωνία. Ωστόσο, όσο περισσότερο τον πλησιάζει, όλο και περισσότερο απομακρύνεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από την πλευρά του ο Ερντογάν δείχνει να περιμένει. Αλλά όσο περισσότερο συνεχίζει ο Πεκέρ, τόσο περισσότερο πιέζει τον Ερντογάν να αποφασίσει, εάν θα ταχθεί στο πλευρό του υπουργού του (Εσωτερικών Σοϊλού) για να αποτρέψει μεγαλύτερες ζημίες σε βάρος της κυβέρνησής του ή εάν θα τον εγκαταλείψει και θα σκηνοθετήσει μια ‘επιχείρηση καθαρά χέρια’ με επικεφαλής τον ίδιο. Τρίτη εκδοχή θα ήταν κάποια στιγμή να κλείσουν το στόμα στον Πεκέρ. Όμως όλες αυτές οι δυνατότητες κρύβουν και κινδύνους. Ούτως ή άλλως η υπόθεση αποτελεί σαφές δείγμα εσωτερικής διάβρωσης της εξουσίας του και κατάρρευσης των κρατικών θεσμών», σχολιάζει ο Τούρκος δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις