Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Βασίλης Σπανούλης – Εθνική Ελλάδος: Η επιστροφή του είναι γεγονός
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βασίλης Σπανούλης – Εθνική Ελλάδος: Η επιστροφή του είναι γεγονός

Βασίλης Σπανούλης - Εθνική Ελλάδος: Είπε το μεγάλο «ναι» στον Πιτίνο

Ο Βασίλης Σπανούλης επιστρέφει στην Εθνική Ελλάδος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε με τον Ρικ Πιτίνο και συμφώνησαν. Ο άσος του Ολυμπιακού επιστρέφει μετά από 6 χρόνια απουσίας. Η τελευταία εμφάνιση του ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου του 2015 στο Ευρωμπάσκετ κόντρα στη Λετονία. Η συμφωνία έκλεισε μετά από την επαφή που είχαν οι δύο άνδρες, στην οποία έγινε συζήτηση για τον ρόλο που σκοπεύει να δώσει ο Αμερικανός τεχνικός στον Σπανούλη στο προολυμπιακό τουρνουά.  Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σήμερα και είχε αίσιο τέλος.

Ο Πιτίνο μίλησε με τον κάπτεν του Ολυμπιακού κι αφού του ανέλυσε το πλάνο του για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στη συνέχεια έδωσαν τα χέρια για να πορευθούν μαζί ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια, που θα κρίνει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Πιτίνο αφού πήρε το πολυπόθητο ναι του Βασίλη Σπανούλη θα ανακοινώσει άμεσα τους 24 αθλητές που έχει δικαίωμα να δηλώσει στη FIBA. Ανάμεσα στα ονόματα θα βρίσκονται και εκείνα των αδελφών Αντετοκούνμπο (Γιάννης, Θανάσης και Κώστας), ώστε ο Αμερικανός προπονητής να έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα της χρησιμοποίησής τους σε περίπτωση που οι πορείες τους στα playoffs με τους Μπακς και τους Λέικερς ολοκληρωθούν πρόωρα.

«Σε θέλω στην Εθνική για αρχηγό και ηγέτη»

Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα του Πιτίνο, σύμφωνα με το sport24.gr, αμέσως μετά τις τυπικές κουβέντες μιας πρώτης επαφής. Δεν χρειάστηκαν πολλά, πολλά. Ο Σπανούλης άκουσε αυτό που ήθελε και αμέσως απάντησε στον Αμερικανό κόουτς ότι είναι στη διάθεσή του.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο παιχνιδιού και τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνίζεται ο Σπανούλης δεν συζητήθηκαν. Δεν ασχολήθηκαν με ρόλους και άλλα τεχνικά ζητήματα. Αυτά θα τα πουν και θα τα ξαναπούν στην προετοιμασία της ομάδας. Απλά το μεσημέρι της Πέμπτης, αποφασίστηκε και οριστικοποιήθηκε η ιστορική επιστροφή. Κάτι που επιθυμούσε και ο Σπανούλης και ο Ρικ Πιτίνο.

Σπανούλης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις