Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Φωτιστικό από μπουκάλι: Δείτε πώς να το φτιάξετε μόνοι σας
PLUS

Φωτιστικό από μπουκάλι: Δείτε πώς να το φτιάξετε μόνοι σας

Φωτιστικό από μπουκάλι: Δείτε 6 απλά βήματα για να δημιουργήσετε το τέλειο λαμπατέρ

Μόλις τελείωσε το κρασί και είστε ένα βήμα πριν πετάξετε το γυάλινο μπουκάλι στον κάδο. Μη το κάνετε! Φτιάξτε ένα όμορφο λαμπατέρ. Kαμιά φορά μας προσφέρει πολλά το να αφιερωνόμαστε δημιουργικά σε κατασκευές που έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση στο σπίτι ή το δωμάτιό μας. Ένα hot designer lamp μπορεί να κοστίζει πολλά ευρώ- μα πάρα πολλά ευρώ- ενώ στην ουσία μπορούμε να το φτιάξουμε οι ίδιοι με ελάχιστο κόστος ή και καθόλου. Σκεφτείτε ότι θα είναι ένα μοναδικό φωτιστικό με την προσωπική σας πινελιά, κάτι που θα σας κάνει να το ευχαριστηθείτε ακόμη περισσότερο. Πάμε να δούμε τα βήματα για να το φτιάξουμε με όσο πιο οικονομικά και ξεκούραστα γίνεται!

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Πάρτε ένα παλιό μπουκάλι κρασιού και πλύντε το βγάζοντας ετικέτες αφού το βυθίσετε σε ζεστό νερό.

2. Θα χρειαστείτε ένα τρυπανάκι με διαμάντι για κοπή γυαλιών. Μοιάζει με κατσαβίδι και πωλούνται πολύ φτηνά σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ- μάρκετ ή ειδών σπιτιού (κοστίζει κάπου 10 ευρώ και θα σας χρειαστεί). Περάστε το σημείο του μπουκαλιού που θέλετε να τρυπήσετε για το καλώδιο με χαρτοταινία και ζωγραφίστε ένα κυκλάκι. Τοποθετήστε το μπουκάλι σε μαλακή επιφάνεια και κρατήστε το σταθερά καθώς τρυπάτε. Μπορεί να σας πάρει μέχρι και ένε τέταρτο για το άνοιγμα χωρίς δύναμη. Είναι προτιμότερο να φτιάξετε την τρυπούλα σιγά-σιγα.

3. Βγάλτε τις ταινίες και καθαρίστε το μπουκάλι και πάλι.

4. Πάρτε ένα καλώδιο με ντουί και διακόπτη για πρίζα. Περάστε το καλώδιο αφού το λύσετε μέσα από το άνοιγμα και στερεώστε τη βάση της λάμπας στο στόμιο.

5. Τοποθετήστε στη βάση ένα καπέλο της επιλογής σας που θα αγοράσετε από κάποιο μεγάλο κατάστημα με είδη διακόσμησης- εκτός και αν έχετε ήδη κάποιο.

6. Βάλτε το στην πρίζα και ανάψτε το!

Extra tip: Προμηθευτείτε ειδικό χρώμα για γυάλινε επιφάνειες και χρωματίστε το μπουκάλι για να δώσετε πιο χαρούμενη χροιά στο ντεκόρ. Μπορείτε ακόμη αντί γι αλάμπες και νοτυί, να άρετε μικρά φωτ΄λακια με μπαταρίες ή με πρίζα και να τα τοποθετήσετε μέσα στο χρωματιστό σας μπουκάλι. Το αποτέλεσμα θα σας μαγέψει!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις