Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 36χρονη θρόμβωση – Μυτιλήνη: «Έχει περάσει ο κίνδυνος» είπε η ίδια
ΕΛΛΑΔΑ

36χρονη θρόμβωση – Μυτιλήνη: «Έχει περάσει ο κίνδυνος» είπε η ίδια

36χρονη θρόμβωση - Μυτιλήνη: Μιλάει για τα συμπτώματα που την έστειλαν στο νοσοκομείο

Η άτυχη 36χρονη από τη Λέσβο, που εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, μίλησε για την κατάσταση της υγείας της και φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη. Να υπενθυμίσουμε ότι νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο από την Τετάρτη. «Καλά είμαι. Κάνω θεραπεία. Φαίνεται πως έχει περάσει ο κίνδυνος, είναι αντιμετωπίσιμη η κατάσταση μου» είπε η ίδια την Τετάρτη, μιλώντας σε εκπομπή του Alpha. «Το μόνο σύμπτωμα που είχα λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό μου ήταν πονοκέφαλοι. Από εκεί άρχισαν όλα. Πήγα στο νοσοκομείο και τους είπα για τον εμβολιασμό και για τους πονοκεφάλους», πρόσθεσε η 36χρονη, μιλώντας για τα συμπτώματα που την οδήγησαν στο νοσοκομείο.

«Μου έκαναν μια απλή εξέταση αίματος και είχα χαμηλά αιμοπετάλια, κλασσικό σύμπτωμα θρόμβωσης, σύμφωνα με τους γιατρούς. Με κράτησαν μέσα. Έμεινα τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης και για να είμαι σε ένα πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο οι γιατροί με συμβούλευσαν να έρθω στο Ιπποκράτειο», συνέχισε η γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε με επείγουσα αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ από τη Λέσβο στην Αττική, όπου και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο.

Πέθανε από το εμβόλιο Astrazeneca: Νεκρή 63χρονη στη Μυτιλήνη

Δεν τα κατάφερε η 63χρονη από τη Μυτιλήνη πού νοσηλευόταν στο Βοστανειο εδώ και περίπου ένα μήνα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η γυναίκα είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής. Την ίδια ώρα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», πρόκειται για το μόνο επεισόδιο στη χώρα μας που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό  και έχει αναφερθεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μέσω του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σε καλύτερη κατάσταση η 47χρονη

Καλύτερα είναι τα νέα για την 47χρονη, που νοσηλεύεται στη Νευρολογική του ΠΑΓΝΗ, μετά από θρόμβωση που υπέστη στον εγκέφαλο. Υπενθυμίζεται πως και εκείνη είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca. Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει βελτίωση, ενώ χθες κατάφερε να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις