Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 17χρονος κορονοϊός: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του
ΕΛΛΑΔΑ

17χρονος κορονοϊός: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του

17χρονος κορονοϊός: Όσα είπε η διοικήτρια του νοσοκομείου

Βελτιώνεται σταδιακά η κατάσταση της υγείας του 17χρονου μαθητή της Β’ Λυκείου, που νόσησε με κορονοϊό και χωρίς να πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα, εισήχθη στη ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού. Τα νέα είναι καλά, σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, Ελπινίκη Ταβιανάτου, η οποία μίλησε στο Mega. Ο έφηβος έχει βγει από τον αναπνευστήρα, και μόλις ξυπνήσει πρόκειται να αποσηλωνηθεί. Ακόμα δεν έχει πυρετό, πράγμα που είναι θετικό και συμβάλλει.

Από τις 18 Μαΐου είχε διαγνωστεί ο μαθητής θετικός σε μοριακό έλεγχο. Ο πυρετός του δεν υποχωρούσε και στη συνέχεια εμφάνισε αναπνευστική κόπωση και έτσι εισήχθη στη ΜΕΘ. Αποτελεί τον νεότερο σε ηλικία διασωληνωμένο ασθενή σε ΜΕΘ στη χώρα μας. Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι το αγόρι δεν πάσχει από κάποιο χρόνιο νόσημα. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγεία του και ελπίζουν ότι θα καταφέρουν σύντομα να τον βοηθήσουν να πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ.

ΜΕΘ
Αποκλιμάκωση της πανδημίας δείχνουν οι αριθμοί

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως σύμφωνα με τον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο βρισκόμαστε στα 1.775 κρούσματα την ημέρα, υποχωρώντας σαφώς κάτω από τα 2.000 κρούσματα. Για μια ακόμη εβδομάδα, πέφτει ο μέσος όρος ηλικία των νέων κρουσμάτων, με την διάμεση ηλικία να υπολογίζεται πλέον στα 37 έτη, τάση που δείχνει πως συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικιακές ομάδες.

Τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα υπολογίζονται σε 16.838 σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, υποχωρώντας σημαντικά, καθώς την προηγούμενη Τετάρτη ήταν πάνω από 20.000. Όλες οι Περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση και μείωση κρουσμάτων, πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, που ωστόσο τόνισε πως αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στη χώρα ανέρχονται σε 20.047 και ο αριθμός των εισαγωγών δείχνει τάση υποχώρησης. Ο μέσος όρος εισαγωγών είναι 244 την ημέρα, υποχωρώντας κάτω από τις 300 για πρώτη εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις