Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Νταμιάνο ναρκωτικά – Eurovision 2021: Βγήκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νταμιάνο ναρκωτικά – Eurovision 2021: Βγήκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Νταμιάνο ναρκωτικά - Eurovision 2021: Η νέα ανακοίνωση της EBU

Ο Damiano David, ο τραγουδιστής των Maneskin, που κέρδισαν την Eurovision 2021, εκπροσωπώντας την Ιταλία, υποβλήθηκε σε τοξικολογικές εξετάσεις. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε  αρνήθηκε κατηγορηματικά πως έκανε χρήση κοκαΐνης στον τελικό, και προθυμοποιήθηκε να υποβληθεί στην εν λόγω εξέταση. Σύμφωνα με όσα είπε, έσκυψε στο τραπέζι. καθώς ο Thomas Raggi, κιθαρίστας του συγκροτήματος, είχε σπάσει απλώς ένα ποτήρι στο green room. Η EBU, όμως, δεν ήταν σε θέση να τον υποβάλλει σε τοξικολογικές στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα η επιθυμία του να πραγματοποιηθεί μετά την άφιξή του στην Ιταλία. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της EBU το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

«Μετά τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών στο green room του Μεγάλου Τελικού της Eurovision, το Σάββατο 22 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU), όπως ζήτησε η ιταλική αντιπροσωπεία, διενήργησε διεξοδική έρευνα, συμπεριλαμβανομένου και του εθελοντικού ελέγχου για ιατρικό τεστ ναρκωτικών. Το τεστ πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα σήμερα, στον frontman του συγκροτήματος Måneskin, το οποίο είχε αρνητικό αποτέλεσμα. Δεν έγινε χρήση ναρκωτικών στο Green Room και θεωρούμε ότι το θέμα έκλεισε. Θέλουμε να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τους Måneskin και να τους ευχηθούμε τεράστια επιτυχία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Rai για την παραγωγή ενός θεαματικού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στην Ιταλία το επόμενο έτος». Το ίδιο ανακοίνωσε και ο Νταμιάνο μέσα από ένα στόρι στο Instagram.

Η προηγούμενη ανακοίνωση της EBU

«Γνωρίζουμε τις εικασίες σχετικά με το πλάνο των Ιταλών νικητών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Green Room. Το συγκρότημα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τοξικολογικές εξετάσεις, όταν επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτό το ζήτησαν οι ίδιοι χθες το βράδυ, αλλά δεν μπόρεσε να διοργανωθεί αμέσως από την EBU. Το συγκρότημα, η διοίκηση και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας μας, μας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο Green Room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και καθαριζόταν από τον τραγουδιστή. Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκε σπασμένο γυαλί μετά από επιτόπιο έλεγχο. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις», ανέφερε η ανακοίνωση της EBU.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις