Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ανοιχτό κινητό στο αεροπλάνο: Βρήκαμε τι θα συμβεί αν δεν κλείσετε το wifi
PLUS

Ανοιχτό κινητό στο αεροπλάνο: Βρήκαμε τι θα συμβεί αν δεν κλείσετε το wifi

Ανοιχτό κινητό στο αεροπλάνο: Γιατί πρέπει να το κλείνετε

Ο τουρισμός έχει ανοίξει και σίγουρα θα περιμένετε να κάνετε το πρώτο σας ταξίδι με το αεροπλάνο, μετά από πολύ καιρό. Το αεροπλάνο είναι για κάποιους το καλύτερο μέσο για να ταξιδέψουν, παρότι έχει μερικούς περιορισμούς, που δεν πρέπει να παραλείψετε. Ένας από αυτούς είναι το να κλείνουμε το κινητό μας ή να το βάζουμε σε λειτουργία πτήσης, καθ’ όλη την διάρκεια της. Οι περισσότεροι το τηρούν, χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο, ενώ πολλοί είναι και οι «παραβάτες». Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία που συνεχίζει να στέλνει μηνύματα και να σερφάρει στο διαδίκτυο, καλό θα ήταν να το σταματήσετε. Ο λόγος είναι πολύ σοβαρός, όπως θα διαβάσετε παρακάτω. Τι θα γίνει αν έχουμε ανοιχτό κινητό στο αεροπλάνο;

Ένα λάθος σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την συντριβή του αεροπλάνου. «Πιθανόν να έχετε ακούσει αυτόν τον ήχο που κάνει το ραδιόφωνο καμιά φορά όταν βρίσκεται κοντά σε κινητό τηλέφωνο. Ακούω αυτόν τον ήχο στο ραδιόφωνο, όταν πετάω. Δεν είναι σημαντικός για την ασφάλεια, αλλά είναι σίγουρα ενοχλητικός.» Η ανυπομονησία σας μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή. Τι θα πάθετε να μείνετε μερικές ώρες μακριά από τα social media σας στην τελική; «Κάνει παράσιτα (ένα μπτζζ). Φαντάζομαι ότι αυτόν τον ήχο στα ακουστικά του πιλότου, ενώ λαμβάνει σημαντικές πληροφορίες από τον έλεγχο.» Οι πιλότοι παραπονιούνται για τους ήχους αυτούς, και διαταράσσουν την δουλειά τους.

Ποιες άλλες συσκευές ενοχλούν τους πιλότους

Εκτός από το ανοιχτό κινητό στο αεροπλάνο, υπάρχουν και άλλες συσκευές που κάνουν παρεμβολές. Οι ήχοι αυτοί τους δυσκολεύουν να ακούσουν ή να μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες. Οι μικρές συσκευές, ακόμα και το iPod, μπορούν να διαταράξουν τους ελέγχους πλοήγησης του αεροσκάφους. Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος θα σας ρωτήσει ποια είναι η χρησιμότητα της λειτουργίας πτήσης, δείξτε του αυτό. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτή την κακή συνήθεια που έχουν οι επιβάτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις