Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Alco Open: Μπροστά με 13,2% η ΝΔ, εργασιακό και συνεπιμέλεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco Open: Μπροστά με 13,2% η ΝΔ, εργασιακό και συνεπιμέλεια

Δημοσκόπηση Alco Open: Προβάδισμα 13,2% καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο OPEN

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ, καθώς προηγείται κατά 13,2 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN, με τη συμμετοχή του ethnos.gr, για το μήνα Μάιο. Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 24%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, στην τέταρτη το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητοστάκης έρχεται πρώτος με 41%, ενώ δεύτερος – για άλλη μία φορά – είναι ο… «κανένας» με 32%, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να έρχεται τρίτος με 23%.  Με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο «τιμόνι» της χώρας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μπορεί να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη μετά την πανδημία.

Δημοσκόπηση Alco Open: Η πανδημία

Ωστόσο, οι περισσότεροι, σε ποσοστό 53%, δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό, 67%, για τον τρόπο με τον οποίο σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Δημοσκόπηση Alco Open: «Αγκάθι» το νομοσχέδιο για το εργασιακό

Δυσμενείς για τους εργαζόμενους θεωρεί το 54% των ερωτηθέντων τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα εργασιακά, με ένα 25% να απαντά ότι τις θεωρεί ευνοϊκές.  Τα τελευταία περιστατικά εγκληματικότητας έχουν προκαλέσει την ανησυχία αρκετών πολιτών, με το 34% να δηλώνει ότι αισθάνονται λίγο ασφαλείς, το 33% καθόλου και το 24% αρκετά.  Τη συνεπιμέλεια των παιδιών εξίσου και από τους δύο γονείς, σε περίπτωση διαζυγίου, προκρίνει το 49% των πολιτών έναντι του 30% που απαντά αρνητικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις