Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΟΑΕΔ – πρόγραμμα για ανέργους: Μέχρι πότε είναι ανοιχτές οι αιτήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ – πρόγραμμα για ανέργους: Μέχρι πότε είναι ανοιχτές οι αιτήσεις

ΟΑΕΔ - πρόγραμμα για ανέργους: Ποιοι οι δικαιούχοι

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που προσφέρει νέες θέσεις εργασίας για 2.000 ανέργους ηλικίας 30 ετών και άνω στην Αττική και το Νότιο Αιγαίο, φτάνουν στο τέλος τους. Συγκεκριμένα, λόγω μεγάλης ζήτησης των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου», από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφασίστηκε πρόωρο «κόψιμο» των αιτήσεων, την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 και ώρα 23:59. Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω Περιφέρειες και ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 μήνες, και ενεργοποιήθηκε στις 7 Μαΐου. Η επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 ευρώ μηνιαία για την πρόσληψη ανέργων και 550 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών).

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Έναρξη των αιτήσεων

Ξεκινώντας από σήμερα Δευτέρα 24 Μαΐου και μέχρι Τρίτη 15 Ιουνίου οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ θα θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις. Το πρόγραμμα θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2021 – 31 Ιουλίου 2022. Η αρχή γίνεται με τους δικαιούχους  στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ –που αφορά σε διακοπές 6 ημερών για 50.000 δικαιούχους για την περίοδο 5 Ιουλίου 2021 – 30 Μαΐου 2022, με προϋπολογισμό της τάξης των 6 εκατ. ευρώ.  Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στα ΚΕΠ όλης της χώρας. Οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ ξεκινούν στα μέσα Ιουνίου, αλλά ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα. Να σημειωθεί δε ότι είναι σε ισχύ και 300.000 περσινές επιταγές που δεν υλοποιήθηκαν λόγω κοροναϊού.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ που θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2021 – 31 Ιουλίου 2022 έχει προϋπολογισμό ύψους 30 εκατ. ευρώ, ποσό που καλύπτει 300.000 επιταγές. Με δεδομένο ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021 μπορούν να ενεργοποιήσουν τις επιταγές τους και οι περίπου 300.000 δικαιούχοι του περσινού προγράμματος, που δεν το έπραξαν νωρίτερα λόγω περιοριστικών μέτρων και lockdown, το πολλαπλασιαστικό όφελος για τον τουρισμό αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Διακοπές

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις