Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

25

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Σιωπηλός Δρόμος – Λούλης: Η μεγάλη επιστροφή στο Mega και η συμμετοχή του στη σειρά
LIFESTYLE

Σιωπηλός Δρόμος – Λούλης: Η μεγάλη επιστροφή στο Mega και η συμμετοχή του στη σειρά

Σιωπηλός Δρόμος - Λούλης: Η μεγάλη επιστροφή στο Mega και η συμμετοχή του στη σειρά

Μετά από 15 χρόνια ο Χρήστος Λούλης επιστρέφει στο πρώτο τηλεοπτικό του «σπίτι» μέσα από έναν ρόλο – κλειδί στην ιστορία απαγωγής του σίριαλ «Σιωπηλός Δρόμος», το οποίο ο κόσμος έχει αγκαλιάσει με μεγάλη θέρμη. Ο ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στο σίριαλ, την επιτυχία της σειράς αλλά και τον δεσμό του με το ΜEGA. Ο «Σιωπηλός Δρόμος» είναι μια σειρά που μας θυμίζει τις παλιές καλές εποχές της ελληνικής μυθοπλασίας; «Θα συμφωνήσω και ταυτόχρονα θα διαφωνήσω. Θα συμφωνήσω στο ότι θυμίζει τη φροντίδα που έπεφτε πάνω σε μια σειρά, αλλά θα διαφωνήσω γιατί δεν νομίζω να έχουνε δει κάτι τέτοιο στην ελληνική τηλεόραση. Τόσο άρτιο τεχνικά».

Επιστρέφετε στη μικρή οθόνη έπειτα από 15 χρόνια. Γιατί είπατε τώρα το ναι;

«Είναι μια σφικτή ιστορία 13 επεισοδίων, με ένα σενάριο πάρα πολύ ωραίο. Υπάρχει ένας σκηνοθέτης φανταστικός, για εμένα, και πάρα πολύ ταλαντούχος. Υπάρχει ένας διευθυντής φωτογραφίας ο οποίος είναι και αυτός με τη σειρά του top. Υπάρχει μια παραγωγή που δίνει 8 ημέρες για να γυριστεί ένα επεισόδιο, ώστε να μην τρέχουμε. Είναι επίσης και οι ηθοποιοί που παίζουν και τους οποίους εκτιμώ έναν-έναν ξεχωριστά. Όλα αυτά μαζί έκαναν αυτή την πρόταση πολύ δελεαστική για εμένα».

Περιμένατε την επιτυχία της σειράς;

«Περίμενα ότι θα αρέσει στους τηλεθεατές αλλά δεν περίμενα τόσο μεγάλη επιτυχία. Για να είμαι ακριβής, δεν περίμενα να αρέσει τόσο σε τόσους πολλούς. Αυτό δείχνει ότι το κοινό διψάει για καλή μυθοπλασία. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ένα κοινό που έχει πια μάθει να βλέπει καλές σειρές, με καλή κινηματογραφική παραγωγή, μέσα από τις πλατφόρμες. Δεν είναι ένα καινούργιο προϊόν, απλά είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην ελληνική τηλεόραση. Εκτός αν εξαιρέσεις το “Ετερος Εγώ”. Αλλά στα ελεύθερα κανάλια, όπως είναι τώρα ο “Σιωπηλός Δρόμος” στo Mega, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Νιώθω ότι συμμετέχω σε ένα κομμάτι της ιστορίας. Σε αυτό το βήμα προς τα μπρος που γίνεται στην ελληνική τηλεόραση. Είναι ένα ποιοτικό άλμα. Είχαμε πάρα πολύ καιρό να δούμε τόσους άξιους επαγγελματίες να συμμετέχουν σε μια σειρά που είναι φροντισμένη και από το κανάλι. Θα τρελαινόμουν αν δεν πήγαινε τόσο καλά».

Ένα κανάλι από το οποίο εσείς ξεκινήσατε τηλεοπτικά.

«Είναι και αυτό. Στο Μega έκανα το πρώτο μου σίριαλ και τις περισσότερες δουλειές μου. Οπότε είναι και λίγο σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου. Ο δεσμός μου με το κανάλι δεν είναι μόνο επαγγελματικός. Είναι το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της Ελλάδας. Θυμάμαι ακόμα που ξαφνικά, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, εμφανίστηκε στην τηλεόραση μας το σήμα ενός νέου καναλιού. Λεγόταν Mega Channel και για πολλούς μήνες, μέχρι να ξεκινήσει το πρόγραμμα, έδειχνε μόνο αυτή τη χαρακτηριστική βεντάλια. Το Μega ήταν για μας μία καινούργια εποχή που ανέτελλε. Περάσαμε πολλά, και το ίδιο το κανάλι πέρασε πολλά. Ευτυχώς είναι ακόμα εδώ», είπε στο ΒΗΜΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις