Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στάση εργασίας – μετρό: Πόσο θα διαρκέσει η ακινητοποίηση των συρμών
ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας – μετρό: Πόσο θα διαρκέσει η ακινητοποίηση των συρμών

Στάση εργασίας - μετρό: Πότε και για πόσο θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι

Στάση εργασίας προκήρυξαν την Τετάρτη 26 Μαϊού οι εργαζόμενοι στο Μετρό, με τους συρμούς να μένουν ακινητοποιημένοι από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 10:00 το πρωί. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ΣΕΛΜΑ, βασικό αίτημα των εργαζομένων του Μετρό είναι η έναρξη διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι εργαζόμενοι επίσης κάνουν λόγο για έλλειψη ανταλλακτικών και για τρένα με προβλήματα με αντίκτυπο στα δρομολόγια και τους επιβάτες.

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/5/2021

«Τη στιγμή που το νέο εργασιακό νομοσχέδιο-έκτρωμα τίθεται σε διαβούλευση επιτείνοντας την εργασιακή ανασφάλεια, την ίδια στιγμή εντός της ΣΤΑ.ΣΥ και παρά τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις από τη μεριά των εργαζομένων για έναρξη διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ν. Χαιρέτας, εξακολουθεί να σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα.

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που ακόμα δεν έχει εξηγήσει για ποιο λόγο έμεινε ακινητοποιημένος συρμός του Μετρό για χρονικό διάστημα δέκα ωρών στην αποβάθρα του σταθμού Μεταξουργείο στις 04/05/21. Πως όμως θα μπορούσε άλλωστε να ενημερωθεί για τα παραπάνω όταν την ίδια μέρα που έλαβε χώρα το εν λόγω γεγονός βρισκόταν σε νησί των Κυκλάδων για εαρινή σιέστα.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που με έπαρση αυτοκράτορα προσβάλει το σύνολο των εργαζομένων αναθέτοντας μόλις προ δύο ημερών προσωρινά καθήκοντα Διευθυντή σε συνάδελφο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που φόρεσε κυριολεκτικά ένα πρόγραμμα βαρδιών στην γραμμή 3, χωρίς να λάβει υπόψη του την συντριπτική πλειοψηφία των Σταθμαρχών. Φαίνεται για το Διευθύνοντα η απόκτηση πτυχίου και οι δημοκρατικές διαδικασίες συνιστούν ασήμαντες λεπτομέρειες άνευ ουσίας. Επάξια κερδίζει πρωταγωνιστική θέση για τον εαυτό του στον καμβά της αναξιοκρατίας και της παθογένειας.

Τα αιτήματα των εργαζομένων

Είναι ο ίδιος που αποδέχεται αντισυναδελφικές και αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές που θίγουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, περνώντας στα αζήτητα ακόμα και διαδικασίες που προασπίζουν την υγεία των εργαζομένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΣΤΑ.ΣΥ, έναντι στον covid. Άξιος λοιπόν ο παχυλός μισθός του, να τον χαίρονται η πολιτική ηγεσία και όλοι όσοι συνέβαλαν στην τοποθέτηση του στο τιμόνι της εταιρίας.

Έλλειψη Ανταλλακτικών και τρένα με προβλήματα με αντίκτυπο στα δρομολόγια και τους επιβάτες. Εργασιακή ανασφάλεια από την ΜΗ Υπογραφή Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αυταρχική συμπεριφορά και εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων με νεοπροσλαμβανόμενους συναδέλφους που δεν υπολογίζουν την εμπειρία από τον εργασιακό τους βίο, με αποτέλεσμα να δηλώνουν παραιτήσεις ο ένας μετά τον άλλον.

ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ είναι η λέξη που μας έρχεται στο μυαλό και όλα τα παραπάνω μας αναγκάζουν να προκηρύξουμε προειδοποιητική στάση εργασίας:
Την Τετάρτη 26/5/2021 από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 10 το πρωί».

Το Δ.Σ. του ΣΕΛΜΑ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις