Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Ακρόπολη: Επίθεση στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Ακρόπολη: Επίθεση στην κυβέρνηση

Τσίπρας Ακρόπολη: Για «αυταρχισμό και ιδιοκτησιακή νοοτροπία ακόμα και στον Πολιτισμό», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτησή του στο facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά από την ξενάγηση που είχε στην Ακρόπολη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού και τις πρόσφατες εργασίες του υπουργείου Πολιτισμού, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχισμό και ιδιοκτησιακή νοοτροπία ακόμα και στον πολιτισμό. Σε σχετικό βίντεο που ανήρτησε μάλιστα δηλώνει πως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει «το μέγεθος της τσιμεντένιας επέμβασης, που αλλάζει το τοπίο ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, προκαλώντας την κριτική πλήθους επιστημόνων, την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, αλλά και επικριτικά άρθρα στο διεθνή Τύπο».

«Η ιδιοκτησιακή νοοτροπία και ο αυταρχισμός που επιδεικνύει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελεί μόνο πλήγμα για την Δημοκρατία. Πληγώνει τον πολιτισμό μας. Στιγματίζει την εικόνα της χώρας μας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε τον Παρθενώνα «μνημείο του μέτρου και της αρμονίας, αλλά και παγκόσμιο σύμβολο της Δημοκρατίας» και επεσήμανε ότι «η Ακρόπολη ανήκει στην ανθρωπότητα και στην αιωνιότητα», ενώ οι όποιες επεμβάσεις στον Ιερό Βράχο «θα έπρεπε να έχουν ευρύτατη συναίνεση, όχι μόνο της εγχώριας, αλλά και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας».

Τσίπρας

 

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, επισκέφτηκα την Ακρόπολη, όπου και ξεναγήθηκα από τρεις σπουδαίους και αναγνωρισμένους επιστήμονες. Το μέγεθος της πρόσφατης τσιμεντένιας επέμβασης αλλάζει το τοπίο ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Η ιδιοκτησιακή νοοτροπία και ο αυταρχισμός που επιδεικνύει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελεί μόνο πλήγμα για τη Δημοκρατία. Πληγώνει και τον Πολιτισμό μας. Στιγματίζει την εικόνα της χώρας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις