Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού – αγάλματα: Η φωτογράφιση καλλιτεχνών για την επιστροφή γλυπτών
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού – αγάλματα: Η φωτογράφιση καλλιτεχνών για την επιστροφή γλυπτών

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού - αγάλματα: Η φωτογράφιση καλλιτεχνών για την επιστροφή γλυπτών

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού σήμερα 21 Μαΐου, διάσημοι ηθοποιοί προέβησαν σε μια σιωπηλή διαμαρτυρία για την επιστροφή αρχαίων γλυπτών από το εξωτερικό. Μέσω μιας πολύ ενδιαφέρουσας φωτογράφισης οι ίδιοι μεταμορφώθηκαν σε αγάλματα, υπό την επιτήρηση της Μαριάμ Νίκου και Μαρία; Κορινθίου (περιοδικό Koita magazine) σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αϊβάζη. Για τη σιωπηλή διαμαρτυρία, το #SETMEFREECAMPAIGN, Έλληνες ηθοποιοί μεταμορφώνονται σε αγάλματα και φωτογραφίζονται με σκοπό να να εκφράσουν την ανάγκη της επιστροφής στην Ελλάδα, σπουδών αρχαίων γλυπτών που βρίσκονται σε ξένα μουσεία.

Οι ηθοποιοί που συμμετείχαν στην καμπάνια είναι:

O Ρένος Ρώτας
Ο Λεωνίδας Κακούρης
Η Μαρία Ναυπλιώτου
Η Ζέτα Δούκα

Με την υποστήριξη της ΜΚΟ «Αποστολή»

Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν οι συγκεκριμένοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες να τιμήσουν τον πολιτισμό, σήμερα 21 Μαΐου, την τη Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού κρίνεται πολύ ιδιαίτερος και απρόσμενος. Ανάμεσα σε αυτούς ο «Δούκας» των «Άγριων Μελισσών», Λεωνίδας Κακούρης, ο Τάσος Νούσιας που πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά «Έξαψη», η Στεφανία Γουλιώτη, η Ζέτα Δούκα, η Μαρία Κορινθίου, αλλά και ο Γιάννης Αϊβάζης. Την προσπάθεια αυτή αγκάλιασε ένθερμα η ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ioannis Aivazis (@yannisaivazis)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις