Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γιατί η γάτα μου κοιμάται στο κεφάλι μου: Αυτός είναι ο λόγος που το κάνει
PLUS

Γιατί η γάτα μου κοιμάται στο κεφάλι μου: Αυτός είναι ο λόγος που το κάνει

Γιατί η γάτα μου κοιμάται στο κεφάλι μου: Υπάρχει εξήγηση

Η γάτα σας μπορεί να είναι καμιά φορά ιδιότροπη, και κάποιες από τις συνήθειες της να σας ξενίζουν, ωστόσο εκείνη μπορεί να εκφράζει την αγάπη της μέσα από αυτές. Ειδικά, στον ύπνο της κάνει διάφορα περίεργα, όπως να κοιμάται σε περίεργες στάσεις με τα πόδια στο κεφάλι, ή και τελείως ανάποδα. Ακόμα, μπορεί να σας κάνει να σηκωθείτε από την θέση σας, προκειμένου να βολευτεί. Δεν είναι λίγες φορές, που θα έχετε ξυπνήσει το βράδυ από την ζέστη, που οφείλεται στο ότι κοιμάται πάνω στο κεφάλι σας. Υπάρχει λόγος που το κάνει αυτό, και δεν είναι απλά ένα καπρίτσιο, ούτε προσπαθεί να σας σπάσει τα νεύρα.

Πρώτα απ ‘όλα, είναι ζεστά στην κορυφή του κεφαλιού σας, και η θερμότητα από το σώμα σας συνήθως διαφέρει από αυτή του κεφαλιού. Η γάτα σας ψάχνει πάντα το πιο ζεστό σημείο για να κοιμηθεί, και καταλήγει να αράζει πάνω στο πρόσωπό σας. Η μέση θερμοκρασία σώματος της γάτας είναι 38.8 βαθμούς Κελσίου και πρέπει να διατηρούν τη θερμότητα τους για τον σωστό βασικό μεταβολισμό τους. Έτσι, μια εξωτερική πηγή θερμότητας επιτρέπει στο σώμα της να μην χρειάζεται να εργάζεται σκληρά για να παραμείνει ζεστή ενώ κοιμάται.

Ακόμα ένα λόγος που το κάνει αυτό

Οι γάτες πολλές φορές αναζητούν ένα ήσυχο μέρος για να κοιμηθούν, και δεν θέλουν να διαταράσσεται ο ύπνος τους. Πολλοί άνθρωποι κουνιούνται και γυρίζουν μέσα στον ύπνο τους ή κουνούν τα πόδια τους. Υπάρχει πάντα κάποια κίνηση, αλλά μερικοί άνθρωποι κοιμούνται πιο ανήσυχα από άλλους. Έτσι στο κεφάλι, υπάρχει λιγότερη διέγερση από ότι στο υπόλοιπο σώμα. Για αυτόν τον λόγο η γάτα σας επιλέγει το κεφάλι σας, ώστε να μην ξεβολευτεί όταν αρχίσετε να κουνιέστε. Μπορεί, λοιπόν, η επιλογή της αυτή να μαρτυρά πολλά και για τις δικές σας συνήθειες στον ύπνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις