Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οδηγός σχολικού λεωφορείου χτύπησε 10χρονη: Δεν ήθελε να βάλει τη μάσκα της
ΚΟΣΜΟΣ

Οδηγός σχολικού λεωφορείου χτύπησε 10χρονη: Δεν ήθελε να βάλει τη μάσκα της

Ο οδηγός είναι αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες για τον ξυλοδαρμό του παιδιού

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην κομητεία Φρέμοντ του Κολοράντο, με έναν οδηγό σχολικού λεωφορείου να… χαστουκίζει ένα 10χρονο κορίτσι, επειδή εκείνο δεν ήθελε να φορέσει τη μάσκα του.

Το γεγονός συνέβη στις 12 Απριλίου, ενώ ο Bertram Jaquez, ο οποίος μετέφερε τα παιδιά με το σχολικό, απολύθηκε από τη δουλειά του δύο ημέρες αργότερα, ενώ αντιμετωπίζει ποινικές ευθύνες για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του παιδιού. Σε βίντεο που δεν άργησε να γίνει viral στο διαδίκτυο, εμφανίζεται να κατσαδιάζει τη μικρή, ζητώντας της να ανεβάσει τη μάσκα κανονικά στο πρόσωπό της, καθώς την είχε κάτω από το πιγούνι της. Έπειτα τη χαστουκίζει στο πρόσωπο.

Γιατί το κορίτσι δεν ήθελε να φορέσει μάσκα

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια χειρόγραφη κατάθεσή της, το κορίτσι υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει τους συμμαθητές πως δεν θα φορέσει μάσκα προσώπου γιατί το έκανε να νιώθει άρρωστη. Όπως ανέφερε, ο οδηγός πλησίασε κάποια στιγμή προς το μέρος της, εξηγώντας ότι της έλεγαν να βάλει μάσκα και εκείνη τότε φώναξε και τους είπε «να το βουλώσουν».

Ο Jaquez, σε μια δική του έγγραφη κατάθεση που εξασφάλισε, είπε πως προσπαθούσε να εξηγήσει στο παιδί γιατί έπρεπε να φορέσει τη μάσκα και «εκείνη απλώς δεν άκουγε, φώναζε σε εμένα και στα άλλα κορίτσια». Σημείωσε ακόμη ότι «από αντίδραση» της έδωσε ένα χαστούκι. Εκείνη, έβαλε τη μάσκα της και έτρεξε έξω από το σχολικό λεωφορείο μόλις αυτό έφτασε στη στάση της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις