Pfizer εμβόλιο περικαρδίτιδα: Πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα, πρόκειται για μια γυναίκα με σπάνια νόσο

ΕΛΛΑΔΑ

Pfizer εμβόλιο περικαρδίτιδα: Πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα, πρόκειται για μια γυναίκα με σπάνια νόσο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δανάη Πάλμου

Pfizer εμβόλιο περικαρδίτιδα: Ποια η κατάσταση της υγείας της

20.05.2021 | 12:51

Καταγράφηκε, σήμερα τα ξημερώματα, το πρώτο περιστατικό περικαρδίτιδας στην Ελλάδα, που χρονικά συνδέεται με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για μια γυναίκα ασθενής με σοβαρό υποκείμενο νόσημα, η οποία εμβολιάσθηκε με την πρώτη δόση του σκευάσματος της Pfizer, τη Δευτέρα 17 Μαΐου. Η γυναίκα προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με οξύ πόνο στο στέρνο. Πάσχει από σπάνια νόσο, που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα και την καρδιά. Σύμφωνα με την ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα, το βράδυ της 17ης Μαΐου αισθάνθηκε μια κακουχία και την επόμενη ημέρα εκδηλώσε υψηλό πυρετό. Μετά εμφάνισε πόνο στη μέση και στο στέρνο.

Ο πόνος στο στέρνο ήταν τόσο έντονος, που θεώρησε ότι πάθαινε έμφραγμα, σύμφωνα με όσα είπε η ίδια. Ακολούθησε τις οδηγίες από το εμβολιαστικό Τμήμα του Ωνασείου, όπου έχει εμβολιαστεί, σε περίπτωση που εμφάνιζε συμπτώματα. Έτσι, έλαβε κατ΄οίκον αντιόξινο σκεύασμα και εν συνεχεία προσπάθησε να ηρεμήσει. Την Τετάρτη ξύπνησε μεν σε καλύτερη κατάσταση, αλλά είχε δυσχέρεια στην αναπνοή, γεγονός που την οδήγησε το βράδυ της ίδιας ημέρας στα ΤΕΠ του Ωνασείου. Η ιατρική ομάδα των ΤΕΠ, αλλά και ο θεράπων ιατρός της ασθενούς για το χρόνιο σπάνιο νόσημα που πάσχει στο Ωνάσειο, διέγνωσαν περικαρδίτιδα και της χορήγησαν την ενδεδειγμένη αγωγή. Η ασθενής αυτή τη στιγμή έχει επιστρέψει στο σπίτι της και συνεχίζει την αγωγή της μέχρι την Παρασκευή, που θα επαναξιολογηθεί από τον θεράποντα ιατρό της.

Η δημοσίευση που έκανε

«Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 15.00 έκανα τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της νόσου #covid-19. Το ίδιο βράδυ αισθανόμουν απλά μια κακουχία…. την άλλη μέρα το πρωί ξεκίνησε ο πυρετός που τελικά έφτασε ως 38 αλλά το κυριότερο σύμπτωμα ήταν ότι από τις 16.00 περίπου ως και τις 23.30 που κοιμήθηκα είχα έναν απίστευτο πόνο στη μέση του στέρνου. Ο πόνος ήταν τόσο μεγάλος που θεώρησα ότι παθαίνω έμφραγμα!! Πίστεψα ότι ήταν το στομάχι μου μια και οι οδηγίες που μου είχαν δώσει το ανέφεραν στα συχνά συμπτώματα. Πήρα ένα αντιόξινο και προσπάθησα να ηρεμήσω για να κοιμηθώ. Το πρωί ξύπνησα πολύ καλύτερα με τον οξύ πόνο να έχει υποχωρήσει αλλά ακόμα να πονάω με κάθε ανάσα… έφτασα στα επείγοντα στο Ωνάσειο για να εξεταστώ για σιγουριά… το αποτέλεσμα έκπληξη για όλους μας… Περικαρδίτιδα».

 

 

 

 

Exit mobile version