Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οδηγός λεωφορείου αλλοδαπός: Νέα επίθεση σε επιβάτη
ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγός λεωφορείου αλλοδαπός: Νέα επίθεση σε επιβάτη

Οδηγός λεωφορείου αλλοδαπός: Και τρίτο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς

Νέο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς οδηγού λεωφορείου σε επιβάτη με καταγωγή από την Αφρική σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα σε δρομολόγιο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο οδηγός σταμάτησε, με δική του πρωτοβουλία για να κατεβάσει τον αλλοδαπό επιβάτη ο οποίος κρατούσε αποσκευές, σύμφωνα με μαρτυρία στην ιστοσελίδα «Μένουμε Ενεργοί». Ο οδηγός εξύβρισε τον μετανάστη, όμως οι επιβάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο λεωφορείο αντέδρασαν άμεσα και ζήτησαν από τον οδηγό να συνεχίσει το δρομολόγιο του και να μην κατεβάσει τον αλλοδαπό επιβάτη. Το περιστατικό μάλιστα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια ενός ανήλικου αγοριού με καταγωγή από την Αφρική.

Προ ημερών ανάλογο περιστατικό έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη όταν οδηγός λεωφόρου επιτέθηκε σε επιβάτη, και μάλιστα ηλικιωμένο, ο οποίος έκανε λάθος τη στάση που ήθελε να κατέβει. Ο ηλικιωμένος μάταια προσπαθούσε να κατέβει, καθώς μετά και τη φραστική επίθεση από τον οδηγό ήταν ταραγμένος.

Ανάλογο περιστατικό συνέβη και στην Αθήνα τις ίδιες ημέρες με οδηγό αστικού λεωφορείου ο οποίος δε φορούσε καν μάσκα να μιλάει αυταρχικά σε αλλοδαπό επιβάτη και να τον σηκώνει από τη θέση του για να κάτσει μία γυναίκα. Σε κάθε περίπτωση, η συχνότητα αυτών των περιστατικών δείχνει ότι πιθανώς οι ιθύνοντες θα πρέπει να λάβουν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις