Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: Παραλίγο πολύνεκρη τραγωδία
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Παραλίγο πολύνεκρη τραγωδία

Διακίνηση μεταναστών: Από την άμορφη μάζα σιδερικών ανασύρθηκαν τραυματίες εννέα αλλοδαποί και δύο διακινητές.

Από θαύμα δεν σκοτώθηκαν εννέα παράτυποι μετανάστες και οι δύο διακινητές, που τους μετέφεραν, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, εξετράπη, ανετράπη και καρφώθηκε πάνω σε τηλεφωνικό θάλαμο! Από τις άμορφες μάζες σιδερικών, ανασύρθηκαν από τους αστυνομικούς τραυματίες και οι έντεκα επιβάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, συνελήφθησαν στον Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Αναλυτικότερα», σημειώνει η Αστυνομία «Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Γέφυρας Κήπων, ακινητοποιήθηκε στο ύψος του κόμβου Αρδανίου μετά από εκτροπή και πρόσκρουση σε τηλεφωνικό θάλαμο. Στο σημείο προσέτρεξαν άμεσα οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους δύο διακινητές, καθόσον διαπίστωσαν ότι μετέφεραν με το παραπάνω όχημα παράνομα στην ενδοχώρα εννέα μη νόμιμους μετανάστες. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν όλοι οι επιβάτες του οχήματος (διακινητές και διακινούμενοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Από τις υπηρεσίες της αστυνομίας στην παραμεθόριο συνελήφθησαν επίσης, άλλοι έξι διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες, που είχαν φθάσει από την Τουρκία.

Στην Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης

Στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε ημεδαπούς διακινητές, διότι ενεργώντας από κοινού με τη χρήση τριών οχημάτων (δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο) μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται, λέει η Αστυνομία, ότι ο οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου με το οποίο μετέφεραν τους μη νόμιμους μετανάστες, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το ακινητοποίησε σε επαρχιακή οδό και μαζί με τον συνοδηγό – συνεργό του επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε οικισμό της Ροδόπης , συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής , διότι εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αγροτικό αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Επικίνδυνη οδήγηση

Ο δράστης, δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις