Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Με πλαστή ταυτότητα ζητούσαν «λάδωμα»
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Με πλαστή ταυτότητα ζητούσαν «λάδωμα»

Απάτες: Ένα ζευγάρι κατηγορείται για απάτες και αντιποίηση αρχής, έχοντας εξαπατήσει τουλάχιστον 10 καταστηματάρχες.

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων, κυρίως αλλοδαποί, με επιχειρήσεις ενδυμάτων, υποδημάτων και άλλων ειδών, στο κέντρο της Αθήνας, έχουν πέσει θύματα ενός ζευγαριού απατεώνων, οι οποίοι εμφανίζονταν σαν «Ράμπο» του… ΕΦΚΑ-ΙΚΑ και προχωρούσαν σε «ελέγχους»! Συνήθως, «βεβαίωναν» παραβάσεις, σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική νομοθεσία με το «έτσι θέλω». Κι όταν έφθανε η στιγμή της καταγραφής σε σχετικό ντοσιέ, που κρατούσε συνήθως η γυναίκα, των δήθεν παραβάσεων που επέσυραν τσουχτερά πρόστιμα, ο συνεργός της, ψιθύριζε στο αυτί του εμβρόντητου ιδιοκτήτη, ότι ήταν διατεθειμένοι «να λαδωθούν» και να… ξεχάσουν τις παραβάσεις! Τη λύση για τους δυνάστες, όπως είχαν εξελιχθεί, των εμπόρων του κέντρου, έδωσαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι κατάφεραν να συλλάβουν έναν 31χρονο και μία 53χρονη γυναίκα, ως μέλη εγκληματικής ομάδας. Οι δύο, είναι κατηγορούμενοι για απάτες, πλαστογραφία και αντιποίηση Αρχής.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ομονοίας», αναφέρει η Αστυνομία «οι ανωτέρω, εισέρχονταν σε καταστήματα, κυρίως ένδυσης, ιδιοκτησίας αλλοδαπών, στο κέντρο της Αθήνας και υποδυόμενοι τους υπαλλήλους Ασφαλιστικού Ιδρύματος, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της μη επιβολής προστίμου, για υποτιθέμενες παραβάσεις που διαπίστωναν κατά τον “έλεγχο” στο εκάστοτε κατάστημα». Στη συνέχεια, αναλύεται ο τρόπος προσέγγισης των καταστηματαρχών, για το «λάδωμα»: «Ως προς τον τρόπο δράσης», εξηγεί η Αστυνομία «η γυναίκα επιδείκνυε στους παθόντες πλαστή κάρτα με την αναγραφή του ονόματος του Ασφαλιστικού Ιδρύματος, ενώ έφερε μαζί της ντοσιέ που περιείχε έγγραφα/έντυπα, στα οποία συμπλήρωνε τα στοιχεία της υποτιθέμενης βεβαιωθείσας παράβασης.

Ο άντρας ζητούσε «λάδωμα»

Παράλληλα, ο άνδρας συνομιλούσε με τους ιδιοκτήτες και προσπαθούσε να τους πείσει, προκειμένου να αποφύγουν το «πρόστιμο», να καταβάλλουν χρηματικό ποσό, το ύψος του οποίου κυμαίνονταν ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη. Αφού τους έπειθε, παραλάμβανε ο ίδιος το χρηματικό ποσό». Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις εξαπάτησης, πλαστογραφίας και αντιποίησης, σε βάρος αλλοδαπών ιδιοκτητών καταστημάτων, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται καθώς εικάζεται ότι υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι θεώρησαν ως πραγματικούς τους «μαϊμού» υπαλλήλους ΕΦΚΑ-ΙΚΑ. Αγνοούν σίγουρα όλα τα θύματα ότι οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου Οργανισμού δεν μεταβαίνουν ποτέ στα καταστήματα για ελέγχους, καθώς γι αυτούς είναι εντεταλμένα άλλα όργανα. Το παράνομο περιουσιακό όφελος, πάντως, που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα ανέρχεται στις 19.080 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις