Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 44χρονη Κρήτη – θρόμβωση: Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
ΕΛΛΑΔΑ

44χρονη Κρήτη – θρόμβωση: Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

44χρονη Κρήτη - θρόμβωση: Ποια η κατάσταση της υγείας της

Η 44χρονη γυναίκα στην Κρήτη, που εμφάνισε θρομβοπενία μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, μεταφέρθηκε από το Βενιζέλειο στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα εμφάνισε και δεύτερη θρόμβωση. Την ίδια ώρα οι γιατροί του νοσοκομείου ζήτησαν την μεταφορά της στη ΜΕΘ, έπειτα από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία της. Αυτό ανέφερε μιλώντας στο cretapost, υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης.  Μέχρι και τώρα νοσηλευτόταν στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου σε καλή κατάσταση, μετά ήπια συμπτώματα που εμφάνισε κατόπιν του εμβολιασμού της.

Κρίθηκε όμως αναγκαία η μεταφορά της στη ΜΕΘ, μετά από επιπλοκές. Σχετικά με την κλινική της εικόνα, η αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη, έδειξε εγκεφαλική θρόμβωση, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ. Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφή εικόνα της υγείας της. Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έδειξαν διαταραχή πηκτικότητας του αίματος και χαμηλά αιμοπετάλια. Όπως είχε αναφέρει και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίες του Βενιζέλειου Χάρης Λυδάκης, από την πρώτη στιγμή εξεταζόταν το ενδεχόμενο συσχετισμού των συμπτωμάτων με το εμβόλιο ή αν υπήρχε άλλα συστηματικό νόσημα που οδήγησε σε αυτό.

Τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη

Απαντώντας σε ερώτηση για τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις των ειδικών, τόσο από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, όσο και από τις διεθνείς αρμόδιες αρχές.

«Έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα θέματα που μπαίνουν στο πλαίσιο της πανδημίας και των εμβολιασμών απαντώνται με γνώμονα την ασφάλεια. Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια μπαίνει πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς. Συντάσσεται κίτρινη κάρτα και ακολουθούνται τα πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται να απαντήσω στην παρούσα φάση αναφορικά με τα σενάρια για προβληματική παρτίδα εμβολίων και υπογράμμισε πως όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις