Αθήνα

°C

Τετάρτη

23

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ: Στοχοποιεί τη γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στοχοποιεί τη γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορούν τη Σοφία Νικολάου για ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από συμβάσεις απευθείας αναθέσεων.

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης (Διαφάνειας Διοικητικής Δράσης), Θεόφιλος Ξανθόπουλος (Δικαιοσύνης) και Χρήστος Σπίρτζης (Προστασίας του Πολίτη) κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι αφορμή για τη μηνυτήρια αναφορά αποτέλεσαν συμβάσεις απευθείας αναθέσεων στην περίοδο της πανδημίας από τις οποίες φέρεται να έχει ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των μηνυόντων, σε άλλες περιπτώσεις οι αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια ή δύο μέρες πριν την ανάθεση και άλλες φορές σε εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο των συμβάσεων σε τιμές πολλαπλάσιες από τις τιμές που άλλοι φορείς του δημοσίου αγόρασαν τα ίδια πράγματα τις ίδιες ημέρες.

 

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ διατείνονται ότι πρόκειται για μια υπόθεση που συνδέεται με διασπάθιση δημοσίου χρήματος και αφού εξάντλησαν όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου απευθύνθηκαν θεσμικά στη δικαιοσύνη για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης. Η μηνυτήρια αναφορά τους αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις