Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Σπύρος Δημητρίου μητέρα: Η ανάρτηση που έκανε μετά τον θάνατό της
LIFESTYLE

Σπύρος Δημητρίου μητέρα: Η ανάρτηση που έκανε μετά τον θάνατό της

Σπύρος Δημητρίου μητέρα: Συγκινεί η ανάρτηση που έκανε

Δύσκολες στιγμές περνάει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Σπύρος Δημητρίου, αφού σήμερα απεβίωσε η αγαπημένη του μητέρα. Η Σταυρούλα Δημητρίου, υπηρέτησε για πολλά χρόνια το δικαστικό σώμα, ενώ τον τελευταίο καιρό ασχολούταν με την συγγραφή βιβλίων. «Έφυγε» σήμερα σε ηλικία 67 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια και σε όλους εμάς. Το τελευταίο αντίο έδωσε ο γιος της, Σπύρος Δημητρίου, μέσα από τα social media κοινοποιώντας μια φωτογραφία της.

«Τίποτα δεν φαινόταν ,σαν να ήσαν όλα απόντα Και ο χρόνος ακομα. Ακουγόταν μόνο η ανάσα του θεού. Χρονια χελιδόνια..το τελευταίο σου πέταξε σήμερα. Αντίο μανούλα.», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Δημήτριου στην αναρτησή του στο Facebook.

Τι είχε πει σε συνέντευξή της η μητέρα του

Η Σταυρούλα Δημητρίου σε μια συνέντευξη της στο fractalart είχε αναφερθεί στην αγάπη της για την συγγραφή: «Γράφω, ή μάλλον νοιώθω ότι δημιουργώ, πάντα στο γραφείο μου. Βυθίζομαι στον αχανή ορίζοντά του, ανάμεσα σε βιβλία που στοιβάζονται και πλήθος από ετερόκλητα αντικείμενα, και με τα συρτάρια γεμάτα σαν μυρμηγκοφωλιές. Όμοια κάπως με το χάος. Όμοια με τις σκέψεις μου, όμοια με εμένα. Και αυτό μου δημιουργεί αρμονία χωρίς να μπορώ να εξηγήσω το πώς. Πάντα τη νύχτα γράφω.

Με επεισόδια από ιδέες για γραφή, επεισόδια φωτός θα έλεγα. Και πολλές φορές με τα μάτια μισόκλειστα από τη νύστα, σαν να θέλω αυτές τις ιδέες να τις αιχμαλωτίσω, να τις ναρκώσω για λίγο. Τελετουργικά, όπως λέτε, ασυνείδητα… Έχω μια αδυναμία σε ψυχές ανεμισμένες, άλλοτε γειωμένες, που κινούνται σε αντιρομαντικά τοπία, στη γη τους, στον ουρανό τους ή στην κόλασή τους, εν μέσω ελέους και οριακών βιωμάτων». Θλίψη προκαλεί και η τελευταία της ανάρτηση στο facebook, καθώς είχε ανεβάσει το νέο τραγούδι της νύφης της, της Ελεονώρας Ζουγανέλη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις