Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Pfizer εμβόλιο – Ιταλία: Χορήγησαν τέσσερις δόσεις σε 67χρονη
ΚΟΣΜΟΣ

Pfizer εμβόλιο – Ιταλία: Χορήγησαν τέσσερις δόσεις σε 67χρονη

Pfizer εμβόλιο - Ιταλία: Ακόμα ένα λάθος σε νοσοκομείο

Ακόμα ένα λάθος, που αφορά τους εμβολιασμούς και γίνεται μέσα σε μια εβδομάδα στην Ιταλία. Μετά από την 23χρονη, που εμβολιάστηκε με τέσσερις δόσεις κατά λάθος, ακόμα μια γυναίκα, 67 ετών, παθαίνει το ίδιο. Της χορήγησαν τέσσερις δόσεις του σκευάσματος της Pfizer κατά του κορονοϊού. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη του Λιβόρνο, που ανήκει στην περιφέρεια της Τοσκάνης. «Κατάλαβαν αμέσως ότι έγινε λάθος. Χρησιμοποίησαν σχεδόν όλη τη φιάλη του εμβολίου, χωρίς να την αραιώσουν», είπε η ηλικιωμένη στους δημοσιογράφους.

Το λάθος, οφείλεται σε απροσεξία της νοσοκόμας, που ετοίμασε τη σύριγγα του εμβολίου. Η υπεύθυνη του τοπικού νοσοκομείου τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα. Για προληπτικούς λόγους, η γυναίκα παραμένει στο νοσοκομείο, υπό παρακολούθηση. Οι γιατροί προσθέτουν ότι «πιθανώς, στην εξηνταεπτάχρονη θα μπορέσει να χορηγηθεί κανονικά η δεύτερη δόση».

 

 

Μητέρα 23χρονης: «Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο»

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος εκ μέρους της νοσηλεύτριας που ανέλαβε τον εμβολιασμό της κόρης μου», αναφέρει η μητέρα της 23χρονης φοιτήτριας στη Nazione. Το ιατρικό προσωπικό παραδέχθηκε αμέσως ότι είχε γίνει λάθος.

«Από αυτά που γνωρίζουμε», αναφέρει η μητέρα, «το σκεύασμα δεν είχε διαλυθεί, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Και για κάποιους λόγους, που σίγουρα θα πρέπει να καταστούν σαφείς, χορήγησαν στην κόρη μου ολόκληρη την ποσότητα, που ισούται με έξι δόσεις του εμβολίου», προσθέτει.

«Περιστατικό άνευ προηγουμένου»

Το γεγονός γνωστοποιήθηκε από την εφημερίδα La Nazione. Σύμφωνα με φήμες, η κατάσταση υγείας της 23χρονης ήταν καλή, ενώ είχε μόνο έναν ελαφρύ πονοκέφαλο. Η περίπτωση της λήψης έξι δόσεων ταυτόχρονα δεν περιλαμβάνεται στην βιβλιογραφία. Έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό στη Γερμανία, αλλά με χορήγηση πέντε δόσεων. Για αυτό τον λόγο υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα, διότι κανείς δεν ξέρει ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις