Αθήνα

°C

Τρίτη

22

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γυναικολόγος – Λάρισα εμβόλια: Κλήθηκε να απολογηθεί στον Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικολόγος – Λάρισα εμβόλια: Κλήθηκε να απολογηθεί στον Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου

Γυναικολόγος - Λάρισα εμβόλια: Ο Ιατρικός Σύλλογος προχώρησε σε ανακοίνωση

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Λάρισας καλεί σε πειθαρχικό έλεγχο την γυναικολόγο, που παρακινούσε τον κόσμο να μην κάνει τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, για την αντιδεοντολογική της συμπεριφορά απέναντι στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Η ίδια προχώρησε σε παρακινδυνευμένες τοποθετήσεις στην προσωπική της σελίδα στο Facebook αναφορικά με τις παρενέργειες του εμβόλιου κατά της Covid-19. Οι αντιδράσεις που ξέσπασαν είναι πολλές, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που έσπευσαν να την υποστηρίξουν.

Στην ανάρτησή της, η οποία δεν υπάρχει πλέον στο προφίλ της, η γυναικολόγος αναφερόταν σε μεγάλες παρενέργειες από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, έγραψε στην ανάρτηση: «Πείτε όχι στα εμβόλια κατά του COVID. Μεγάλες παρενέργειες. Η Pfizer έχει θησαυρίσει. Τα κέρδη της τρισεκατομμύρια. Διαταραχές στο ανθρώπινο DNA και καταστροφή σταδιακή αγγείων από όλα τα εμβόλια. Θεραπείες υπάρχουν γρήγορες.

«Μακριά από την παγκοσμιοποίηση»

Αλλά απόδειξη ότι από Σεπτέμβριο έρχονται και τα μονοκλωνικά αντισώματα. Πολλοί νεκροί από τον COVID-19 αλλά από ενδονοσοκομειακές επιμολύνσεις. Ο απλός ελληνικός λαός το έχει αντιληφθεί. Παρακαλώ πολύ μην παραπλανούμε τον λαό μας και όλη την ανθρωπότητα. Να είμαστε γενναίοι και να το λέμε, άλλωστε το ξέρουν όλοι σχεδόν. Μακριά από την παγκοσμιοποίηση. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Η Γη φτάνει για όλους μας».

Η ανακοίνωσή του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, με αφορμή δημοσιεύματα, αναρτήσεις και σχόλια συναδέλφων στα Μ.Μ.Ε και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γύρω από την Covid-19 και τον εμβολιασμό που βλάπτουν τη Δημόσια Υγεία, υπενθυμίζει προς όλους τους γιατρούς ότι ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας με σαφήνεια επισημαίνει:

”Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία. Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα. Η παρουσία του ιατρού πρέπει να περιορίζεται στα αναγκαία για την ενημέρωση πλαίσια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκρύπτεται σκοπός διαφήμισης”, και
”Δεν επιτρέπεται η διά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας…”.

Επιπρόσθετα, κατά την Ιατρική Νομοθεσία αποτελεί μείζον πειθαρχικό παράπτωμα ”η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα”.

Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, εκ της θεσμικής του θέσης θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, αγωνίζεται κατά προτεραιότητα για την προάσπισή της και διαβεβαιώνει τους συμπολίτες μας ότι δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από συναδέλφους που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την ”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”».

Εμβολιασμός

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις