Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λεκές στο στρώμα: Αφαιρέστε τον εύκολα και με φυσικό τρόπο
PLUS

Λεκές στο στρώμα: Αφαιρέστε τον εύκολα και με φυσικό τρόπο

Λεκές στο στρώμα: Πως να απομακρύνετε τις οσμές

Οι λεκέδες στο στρώμα είναι πολύ ενοχλητικοί, καθώς το καθάρισμα τους καθίσταται πιο δύσκολο. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους μας, αν πίνουμε καφέ το πρωί στο κρεβάτι, και ειδικά αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι. Γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι οι λεκέδες και οι οσμές τους, μπορεί να σας κάνουν να πανικοβληθείτε και να μην θέλετε να κοιμηθείτε στο κρεβάτι σας. Με τον παρακάτω τρόπο, όμως, θα μπορέσετε να τους αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα, και μάλιστα με φυσικά υλικά. Θα χρειαστείτε υλικά που έχει το κάθε σπίτι και που μπορείτε να προμηθευτείτε άμεσα από το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο, σε περίπτωση που δεν τα έχετε ήδη.

Αυτά είναι τα εξής: 250 ml οξυζενέ, 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, μια σταγόνα από υγρό σαπούνι ή απορρυπαντικό. Θα πρέπει να προετοιμάσετε αυτό το μείγμα ακριβώς πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού. Με αυτό τον τρόπο το μείγμα θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό. Και για την προετοιμασία αυτή, θα πρέπει πρώτα να αναμείξετε τη σόδα και το οξυζενέ. Όταν η σόδα διαλυθεί, προσθέστε μια ή δύο σταγόνες υγρού σαπουνιού ή απορρυπαντικού στο μείγμα αυτό. Μετά ανακατέψτε το μείγμα . Το επόμενο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε το υγρό σε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού.

Θα ανανεώσετε ολόκληρο το στρώμα

Ανακινήστε καλά το μπουκάλι και ψεκάστε το μείγμα στο βρώμικο μέρος του στρώματος. Αφήστε τον αφρό να δράσει. Στη συνέχεια θα πρέπει να περιμένετε τον αφρό να δράσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι για τα μαλλιά  για να στεγνώσετε τον αφρό αυτό πιο γρήγορα. Από τη στιγμή που το στρώμα στεγνώσει, τότε θα πρέπει να πάρετε μια στεγνή βούρτσα και να καθαρίσετε το στρώμα σας από όλα τα υπολείμματα της μαγειρική σόδα. Για τη διαδικασία αυτή μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις