Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

04

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ηλίας Βρεττός sms: Πώς του σήκωσαν χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό
LIFESTYLE

Ηλίας Βρεττός sms: Πώς του σήκωσαν χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό

Ηλίας Βρεττός sms: Θύμα διαδικτυακής απάτης

Θύμα μιας τεράστιας διαδικτυακής απάτης έπεσε ο τραγουδιστής, Ηλίας Βρεττός, καθώς κατάφεραν να του αποσπάσουν χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό με ένα μήνυμα. Ο ίδιος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Live News στο MEGA και περιέγραψε στον Νίκο Ευαγγελάτο τι του συνέβη. Στο μήνυμα του έγραφαν ότι η κάρτα του ήταν δήθεν προσωρινά μπλοκαρισμένη, και κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να τον ξεγελάσουν.

Μαζί υπήρχε κι ένας σύνδεσμος, τον οποίο πάτησε για να μάθει τι είχε συμβεί με την τράπεζα. Οι άγνωστοι δράστες είχαν καταφέρει έτσι να μάθουν τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας. «Με αυτό το SMS και αφού πάτησα το λινκ, μου έκλεψαν χθες χρήματα από τον τραπεζικό μου λογαριασμό» ανέφερε.  Με τη μέθοδο του «fishing» όπως λέγεται διεθνώς, ο τραγουδιστής μπήκε στο σύνδεσμο και κάποια στιγμή έβαλε τους κωδικούς του για να προχωρήσει. Οι κινήσεις του, που ήταν ορατές από τους κλέφτες, του οδήγησαν στο να σηκώσουν όσα χρήματα μπορούσαν και να γίνουν «καπνός».

Σε δύο λεπτά είχαν κάνει 4 συναλλαγές

«Μέσα σε δύο λεπτά είχαν κάνει 4 συναλλαγές, οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα μέχρι τις 2 Ιουνίου» σημείωσε, τονίζοντας ότι ο ίδιος έκανε όσα του ζήτησε η τράπεζα (αλλαγή κωδικών, ακύρωση της κάρτας), ενώ προχώρησε και σε αμφισβήτηση των συναλλαγών. «Δυστυχώς η αμφισβήτηση των συναλλαγών μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1,5 – 2 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί αυτές οι συναλλαγές μέχρι τότε να έχουν ολοκληρωθεί» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις