AstraZeneca εμβόλιο θρόμβωση: Δύο θάνατοι στην Γαλλία

ΚΟΣΜΟΣ

AstraZeneca εμβόλιο θρόμβωση: Δύο θάνατοι στην Γαλλία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δανάη Πάλμου

AstraZeneca εμβόλιο θρόμβωση: Τέσσερις νέες περιπτώσεις εκ των οποίων 2 θανατηφόρες

17.05.2021 | 20:11

Σε αναστάτωση βρίσκεται η Γαλλία μετά από τέσσερις νέες περιπτώσεις θρομβώσεων, που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, τοποθετούνται από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Μάλιστα, οι δύο από τους ασθενείς που εμφάνισαν θρόμβωση, κατέληξαν. Από την έναρξη των εμβολιασμών με το σκεύασμα έχουν αναφερθεί 34 περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων. Οι 11 από αυτές ήταν θανατηφόρες. Συνολικά, μέχρι τις 6 Μαΐου, είχαν χορηγηθεί περισσότερες από 4.068.000 δόσεις του εμβολίου αυτού, με βάση τα στοιχεία του Γαλλικού Οργανισμού Φαρμάκων (ANSM).

Οι τέσσερις νέες περιπτώσεις αφορούν δύο γυναίκες ηλικίας 60-70 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 50-60 ετών. Οι επιπλοκές που παρατηρήθηκαν εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση, στους δύο από αυτούς τους ανθρώπους, μια σπλαχνική φλεβική θρόμβωση και μία εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση με πνευμονική εμβολή. Από τις 19 Μαρτίου το εμβόλιο Vaxzevria της AstraZeneca χορηγείται στη Γαλλία μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών.

Εμβόλιο με γεύση φράουλας: Η Ρωσία το πάει ένα βήμα παραπέρα

Ένα νέο είδος εμβολίου για τον κορωνοϊό που θα είναι πόσιμο και θα έχει γεύση φράουλας σχεδιάζουν Ρώσοι επιστήμονες. Το εν λόγω εμβόλιο, μάλιστα, θα συνδυάζεται με γαλακτοκομικό προϊόν.

Αναλυτικότερα, το Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής στην Αγία Πετρούπολη σχεδιάζει τη δημιουργία ενός πόσιμου εμβολίου, το οποίο γίνεται μέσω της προσθήκης συγκεκριμένου DNA σε βακτήρια που υπάρχουν σε γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτο, το συγκεκριμένο προϊόν αναμένεται σε συγκεκριμένες δόσεις για λήψη 21 ημέρων και βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο πειραματικό στάδιο.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι αν τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, θα είναι εύκολο να διατεθεί σε όλη τη Γη, καθώς είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί από τις εταιρίες που παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Exit mobile version