Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβολιασμός 40 ετών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός 40 ετών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια

Εμβολιασμός 40 ετών: Από πότε θα μπορούν να «διαλέξουν», όσα είπε ο Γεωργαντάς

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ανέφερε στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», πως από τους 40άρηδες θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια μέσα στις επόμενες 15 μέρες. Στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμη και στις μικρότερες ηλικίες. Σχολίασε επίσης και  την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα και φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες δεν έχουμε πέσει κάτω από τους 105.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Ο αριθμός θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες μέρες με τον εμβολιασμό των κατοίκων νησιών και όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν.

«Θα έχουμε τα κινητά συνεργεία, τα οποία θα πάνε στα νησιά σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για την Γαλάζια Ελευθερία. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά, ολοκληρώνονται σε άλλα 16 νησιά μέχρι 10.000 κατοίκους και θα ξεκινήσει για όλα τα υπόλοιπα νησιά πλην της Κρήτης. Υπολογίζουμε ότι 700.000 άνθρωποι θα εμβολιαστούν εντός του Ιουνίου», σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εμβολιασμός όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, εντός του Μαΐου θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν. «Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε και τη συνδρομή και των ιδιωτικών δομών υγείας, δηλαδή τα διαγνωστικά κέντρα και τα πολυιατρεία. Ήδη έχει ανοίξει μια πλατφόρμα, στην οποία δηλώνουν την πρόθεσή τους όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού και είναι ικανοποιητική η μέχρι στιγμής εκδήλωση ενδιαφέροντος».

Έτσι, «θα αυξήσουμε κατά πολύ τον μέσο ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος, αναλογικά με τον πληθυσμό μας, παγκοσμίως», προέταξε υπογραμμίζοντας ότι 1,6 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ οι μισοί, περίπου 800.000 έχουν ζητήσει να εκτυπωθεί και η βεβαίωση εμβολιασμού για να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις