Αθήνα

°C

Πέμπτη

17

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: 4.774.000,00 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: 4.774.000,00 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: «Η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία τους από φυσικές καταστροφές αποτελούν ύψιστη προτεραιότητά μας», τονίζει η Περιφέρεια.

Ξεκινούν άμεσα τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, μετά την υπογραφή σύμβασης κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. Ειδικότερα η σύμβαση προβλέπει την ανάπτυξη παρεμβάσεων  αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας με έργα ενίσχυσης του υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7 (περιοχή Αγία Μαρίνα)». Το έργο  χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και η σύμβαση με τον ανάδοχο προβλέπει ολοκλήρωση του σε διάστημα 18 μηνών. Η Προϋπολογισθείσα δαπάνη είναι  4.774.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Από την έναρξη της θητείας μας στην Περιφέρεια Αττικής επενδύσαμε στην υλοποίηση έργων πρόληψης, αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης. Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα  η ασφάλεια των πολιτών. Η αποτελεσματική θωράκιση των πόλεων της Αττικής είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις