Σπιτικό αντηλιακό με αλόη:  Δύο πανεύκολες συνταγές που “σέβονται” την επιδερμίδα

PLUS

Σπιτικό αντηλιακό με αλόη: Δύο πανεύκολες συνταγές που “σέβονται” την επιδερμίδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σπιτικό αντηλιακό με αλόη: Δύο πανεύκολες συνταγές που "σέβονται" την επιδερμίδα

16.05.2021 | 13:22

Ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε! Το καλοκαίρι ήρθε και επίσημα με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σε ραγδαίους ρυθμούς. Προσοχή όμως, μην σας παρασύρει η υπέροχη ηλιόλουστη μέρα και βγείτε χωρίς αντηλιακό έξω. Είναι κρίμα να σημαδέψετε το πρόσωπο και το σώμα σας για όλο  το καλοκαίρι! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προστατευτείτε από τον ήλιο. Το να αγοράσετε αντηλιακά από το φαρμακείο ίσως ακούγεται πιο εύκολη και γρήγορη λύση στην προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε, πως οτιδήποτε έρχεται σε επαφη με το δέρμα μας, πρέπει να είναι όσο πιο “αγνο” και φυσικό γίνεται. Πολλοί εναλλακτικοί θεραπευτές υποστηρίζουν την άποψη πως “ό, τι βάζουμε στο σώμα μας πρέπει να μπορούμε και να το φάμε”. Αν είστε από αυτούς που όπως λένε “πιάνουν τα χέρια τους”, μπορείτε να φτιάξετε πολύ όμορφα και φυσικά πράγματα στο σπίτι. Σήμερα και λόγω εποχής, λέμε να φτιάξουμε ένα δικό μας αντιηλιακό προϊόν με διάφορες παραλλαγές! Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να φτιάξετε.

Σπιτικό αντηλιακό με αλόη

Υλικά

50ml ελαιόλαδο

50ml αλόη

50ml λάδι καρύδας

50ml ηλιέλαιο

2 κάψουλες βιταμίνη E

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαζάκι  και το κλείνουμε καλά.  Το αφήνουμε έξω από το σπίτι σε κάποιο σημείο.. ( ας είναι και στον ήλιο) για περίπου 8 ημέρες, ανακινώντας το καθημερινά 1-2 φορές. Μετά το βάζουμε σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι. Ιδανικό για πρόσωπο και σώμα.. με τη δροσια και ενυδάτωση της αλόης να ξεχωρίζει. Δοκιμάστε το!

Αντηλιακό λάδι με άρωμα καρύδας:

Θα χρειαστείτε:
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 4 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας
– 4 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα τριανταφυλλιού

Οι ευεργετικές ιδιότητες συστατικών της συνταγής του σπιτικού λαδιού για μαύρισμα είναι οι εξής: Το ελαιόλαδο ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα. Το έλαιο καρύδας πέρα από υπέροχο άρωμα προσφέρει προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, όπως κάνει και το εκχύλισμα τριαντάφυλλου. Τρόπος παρασκευής: Απλά ανακατέψτε καλά τα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι με σπρέι. Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το στο σώμα σας 30 λεπτά πριν την ηλιοθεραπεία, όπως κάνετε δηλαδή με οποιοδήποτε λάδι μαυρίσματος με δείκτη προστασίας.

Ετικέτες
Exit mobile version