Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λάθη σε συνέντευξη: Το φάουλ που του κόστισε τη δουλειά
PLUS

Λάθη σε συνέντευξη: Το φάουλ που του κόστισε τη δουλειά

Λάθη σε συνέντευξη: Ένας υποψήφιος για δουλειά ήταν κάπως αγενής με την ρεσεψιονίστ, μόνο που ήταν η… διευθύντρια προσλήψεων.

Κάθε άνθρωπος, σε οποιοδήποτε πόστο κι αν βρίσκεται αξίζει σεβασμό. Αυτό το κατάλαβε καλά μάλλον ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο οποίος πήγε για συνέντευξη για δουλειά, αλλά δεν πρόλαβε καν να τον καθίσει να περάσει από τη διαδικασία γιατί είχε κάνει ένα τραγικό λάθος. Δεν χαιρέτησε τη ρεσεψιονίστ όταν μπήκε. Θα αναρωτηθεί κανείς, μα ήταν τόσο τραγικό λάθος; Κι όμως… Ο υποψήφιος κατέστρεψε κάθε πιθανότητα για να βρει δουλειά μόλις μέσα σε 5 λεπτά. Κι αυτό γιατί αγνόησε την ρεσεψιονίστ που τον υποδέχθηκε.

«Είχε στάση απόρριψης στη ρεσεψιονίστ. Εκείνη τον χαιρέτησε και αυτός μόλις που έκανε ένα νεύμα με τα μάτια. Εκείνη  προσπάθησε ξανά να ανοίξει μία συνομιλία μαζί του, αλλά και πάλι ο υποψήφιος δεν έδειξε κανέναν ενδιαφέρον για να μιλήσει μαζί της, δεν της έριξε κάποια ματιά». Αυτό πέρα από το γεγονός ότι ήταν καθόλα αγενές και κακότροπο, ήταν παράλληλα και ένα τραγικό λάθος. Πολύ απλά, γιατί η ρεσεψιονίστ ήταν στην πραγματικότητα η διευθύντρια προσλήψεων.

Πήρε λοιπόν τον υποψήφιο στην αίθουσα συνεδριάσεων και αφού του αποκάλυψε ποια στα αλήθεια ήταν, του εξήγησε στη συνέχεια πως κάθε μέλος της ομάδας είναι σημαντικό και αξίζει τον σεβασμό. Έκλεισε δε την ομιλία της, λέγοντας: «Λόγω της αλληλεπίδρασής που είχατε με την «ρεσεψιονίστ», η διευθύντρια πρόσληψης δεν ένιωσε ότι είστε κατάλληλος. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας, αλλά η συνέντευξη τελείωσε».

person sitting in a chair in front of a man
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις