Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τι κάνει το σκραμπ: Ένας “θησαυρός” στο μπάνιο σου
PLUS

Τι κάνει το σκραμπ: Ένας “θησαυρός” στο μπάνιο σου

Τι κάνει το σκραμπ: Η ομορφιά θέλει και μερικές θυσίες!

Το scrub σώματος είναι σχεδόν υποχρεωτικό και το πόσο υπέροχο είναι το αποτέλεσμα στο δέρμα σου μετά την εφαρμογή του δεν το φαντάζεσαι αν δεν είσαι φαν. Η απολέπιση είναι μια διαδικασία κατά την οποία απομακρύνονται από το σώμα μας όλα τα νεκρά κύτταρα, βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος, ενώ διευκολύνει αρκετά και τη διαδικασία της αποτρίχωσης. Μπορεί κάποιες φορές να βαριέσαι να κάνεις απολέπιση σε όλο το σώμα, αλλά πρέπει να έχεις πάντα κατά νου τα οφέλη του. Τι σου κοστίζει να αφιερώσεις δέκα λεπτά στον εαυτό σου δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα;

woman wearing white tank top while holding gray orgnament

Ωστόσο, το «κλειδί» για τη σωστή χρήση του body scrub είναι τα βήματα πριν και μετά την απολέπιση.

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο πριν το scrub. Το ζεστό νερό θα ανοίξει τους πόρους της επιδερμίδας σου και έτσι το scrub θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αν σκέφτεσαι να ξυρίσεις τα πόδια σου, άσε το για το τέλος, μετά την απολέπιση, για να αποφύγεις οποιοδήποτε ερεθισμό του δέρματος.

Βάλε μικρή ποσότητα scrub στο σώμα σου και κάνε μασάζ για 5 λεπτά στην πλάτη, το λαιμό, τα χέρια και τα πόδια. Πρόσεχε να κάνεις απαλές κινήσεις και να μην πιέζεις το δέρμα.

Ενυδάτωσε το δέρμα σου με ενυδατική κρέμα. Όπως ακριβώς μετά το face scrub χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα, το ίδιο πρέπει να κάνεις και στο σώμα. Η απολέπιση μπορεί να αφήσει ξηρό το δέρμα σου και μια κρέμα θα βοηθήσει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Άπλωσε κρέμα και κάνε απαλό και ελαφρύ μασάζ.

woman in black one piece swimsuit standing on sea shore during daytime
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις