Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Μόνικα Μπελούτσι – Ηρώδειο: Έρχεται στην Ελλάδα ως Μαρία Κάλλας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μόνικα Μπελούτσι – Ηρώδειο: Έρχεται στην Ελλάδα ως Μαρία Κάλλας

Μόνικα Μπελούτσι - Ηρώδειο: Έρχεται το φθινόπωρο στην Ελλάδα ως Μαρία Κάλλας

Η Μονικα Μπελούτσι έρχεται στο Ηρώδειο. Η περσινή αναβολή, λόγω πανδημίας, ήταν δυσάρεστο γεγονός για πολλούς, ωστόσο, φέτος όλα δείχνουν πως θα πραγματοποιηθεί η παράσταση – αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ήδη το πρόγραμμα παραχώρησης του Ωδείου Ηρώδου Αττικού για τη φθινοπωρινή περίοδο 2021, κατά την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, στην τελευταία του συνεδρίαση. Σε αυτό τον προγραμματισμό περιλαμβάνεται η πρόταση της Μόνικας Μπελούτσι, πάνω στο έργο και τη ζωή της Μαριας Κάλλας, μία παράσταση την οποία θα δούμε 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου (είχε αναβληθεί πέρυσι το Σεπτέμβριο λόγω κορωνοϊού). Κάποιοι σπεύδουν να πουν ότι δεν πρόκειται για θέατρο, αλλά για αναγνώσεις, ωστόσο η φλογερή παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι στη σκηνή, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση.

Η παράσταση θα φέρει στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές από τη ζωή της ζωής της Μαρίας Κάλλας, η Μόνικα Μπελούτσι θα μας ταξιδέψει στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, ως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από τα πρώτα βήματα της καριέρας της ως στο γάμο της και τον κατοπινό της θυελλώδη έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες, δόξα, φήμη, σκάνδαλα και προσωπικές σιωπηρές δοκιμασίες. Στο Ηρώδειο θα δούμε τη Μόνικα Μπελούτσι να αφηγείται με τον δικό της τρόπο αδημοσίευτα κείμενα και επιστολές της Ελληνίδας ντίβας της όπερας,, σε μία παράσταση με τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires» («Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις») που έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι.

Σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ

Tη Μόνικα Μπελούτσι θα σκηνοθετήσει ο Τομ Βολφ. Η ανάγνωση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ, σκηνοθέτη και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas», στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

Όσοι είχαν εισιτήρια για την παράσταση από πέρυσι το Σεπτέμβριο μπορούν:

Να χρησιμοποιήσουν τα εισιτήριά τους κατ’ αντιστοιχία στις νέες αυτές ημερομηνίες χωρίς επιπλέον χρέωση και στις ίδιες ακριβώς θέσεις που είχαν αγοράσει.
Να τους επιστραφεί το αντίτιμο της αξίας των εισιτηρίων με την χρήση πιστωτικού σημειώματος και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4708/21-7-2020 (Άρθρο 16 – «ακύρωση και αναβολή παραστάσεων»)
Να χρησιμοποιήσουν το αντίτιμο της αξίας των εισιτηρίων για την προμήθεια εισιτηρίων οποιασδήποτε άλλης παράστασης του ιδίου παραγωγού, με την χρήση πιστωτικού σημειώματος και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4708/21-7-2020 (Άρθρο 16 – «ακύρωση και αναβολή παραστάσεων»).

«Είμαι κόρη δύο πολιτισμών, της Ελλάδας και της Ιταλίας»

Η Μόνικα Μπελούτσι την τελευταία φορά που επισκέφθηκε τη χώρα μας, αναφέρθηκε με θέρμη και θαυμασμό στην Ελληνίδα καλλιτέχνη και στην ερώτηση ποια είναι τα κοινά της με την Μαρία Κάλλας απάντησε: «Η Μαρία Κάλλας ήταν μια μεγάλη ντίβα και τη σέβομαι ως προσωπικότητα και ως καλλιτέχνιδα. Είναι πολύ δύσκολο να συγκριθώ μαζί της. Νομίζω ότι ο Τομ Βολφ (σκηνοθέτης της παράστασης) με επέλεξε επειδή είναι το μεσογειακό κομάτι μου που με κάνει να του τη θυμίζω». «Την προσεγγίζω με μεγάλη ταπεινότητα γιατί τη σέβομαι τόσο», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τη Μόνικα Μπελούτσι «η παράσταση αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά και πρόκληση για μένα. Θα είναι μια εξαιρετική συναισθηματική εμπειρία και περιμένω αυτή τη στιγμή, γιατί πιστεύω ότι πρόκειται να συμβεί κάτι μαγικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αν έγραφε ένα γράμμα στη Μαρία Κάλλας, τι θα τη ρωτούσε; Η ίδια η Μόνικα Μπελούτσι απάντησε σε αυτό το ερώτημα, ότι είναι σίγουρη πως η μεγάλη ντίβα είχε κρατήσει πολλά μυστικά για τον εαυτό της και θα ήθελε να μάθει γι’ αυτά. Είχε μιλήσει μάλιστα για τη μεγάλη της αγάπη για τη χώρα μας. «Λατρεύω την Ελλάδα, όταν είμαι στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου», είχε πει. «Ισως δεν είναι σύμπτωση που υποδύομαι την Μαρία Κάλλας που ήταν Ελληνίδα και ίσως είναι στην κουλτούρα μας η όλη σχέση μεταξύ της Ιταλίας και της Ελλάδας, μεταξύ της Ρώμης και της Αθήνας. Νομίζω πως είμαι κόρη αυτών των δύο πολιτισμών».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις