Τέλος lockdown: “Εξαφανίστηκαν” οι Αθηναίοι, έφτασαν και οι τουρίστες

ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος lockdown: “Εξαφανίστηκαν” οι Αθηναίοι, έφτασαν και οι τουρίστες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τέλος lockdown: Οι Αθηναίοι βρήκαν ευκαιρία με το τέλος του lockdown και αναχωρούν με όλα τα μέσα

14.05.2021 | 22:10

Μια νέα περίοδος ξεκίνησε σήμερα, με τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικείς να εκμεταλλεύονται το τέλος του lockdown από την πρώτη κιόλας ημέρα και να αναχωρούν από το πρωί με όλα τα μέσα. Στην Ελλάδα έφτασαν και οι πρώτοι τουρίστες από το εξωτερικό, σηματοδοτώντας το άνοιγμα του τουρισμού. Από τον Πειραιά, οι ταξιδιώτες αναχωρούν με το αρνητικό self test ανά χείρας προκειμένου να μεταβούν στους αγαπημένους τους προορισμούς. Δεκαέξι μεγάλα πλοία έφυγαν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, πέντε από το λιμάνι της Ραφήνας και οκτώ από το λιμάνι του Λαυρίου.

Σημειώνεται ότι η πληρότητα αυξήθηκε από σήμερα στο 85% για τα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% για εκείνα χωρίς καμπίνες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αυξημένη κίνηση και στις εθνικές οδούς

Αυξημένη η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα της Αθήνας. Σε 38.795 ανέρχονται συνολικά τα οχήματα που εξήλθαν, από τις 06:00 έως τις 18:00, από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, από την Ελευσίνα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξήλθαν 19.377 οχήματα και από τις Αφίδνες 19.418. Παράλληλα, από τα ίδια διόδια, εισήλθαν 11.243 οχήματα (Ελευσίνα) και 13.970 (Αφίδνες). Η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου διεξάγεται κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με την Τροχαία.

Η Κρήτη υποδέχεται τους τουρίστες

Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου έχει αρχίσει να παίρνει ξανά ζωή και οι εκτιμήσεις για το επόμενο τετραήμερο είναι ότι θα πραγματοποιηθούν 75 πτήσεις εξωτερικού και θα αφιχθούν περίπου 10.000 επισκέπτες. Στο λιμάνι της Σούδας κατέφθασαν δύο κρουαζιερόπλοια της Silversea Cruises. Πρόκειται για το Silver Explorer και το Silver Moon, ένα νεότευκτο υπερπολυτελές πλοίο κρουαζιέρας, που ναυπηγήθηκε τον Αύγουστο του 2020.

Μύκονος: Εγκαινίασαν τον τουρισμό με αψίδες νερού

Με αψίδες νερού υποδέχθηκε η Μύκονος το πρώτο αεροσκάφος της Qatar Airways που προσγειώθηκε την Παρασκευή στο αεροδρόμιο του νησιού. Στην πίστα προσγείωσης τα πυροσβεστικά οχήματα που δημιούργησαν τις υδάτινες αψίδες και ήχησαν τις σειρήνες τους για καλή τύχη στον τουρισμό του νησιού, πρώτη μέρα της άρσης των απαγορεύσεων.

Δείτε βίντεο από το mykonoslive.tv:

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες. Στον αερολιμένα του νησιού εννέα είναι σήμερα οι αφίξεις και μάλιστα τρεις πτήσεις τσάρτερ από Μόναχο, Ζυρίχη και Παρίσι, ενώ το νησί υποδέχτηκε και τους πρώτους δια θαλάσσης επισκέπτες.

Θεσσαλονίκη: Μποτιλιάρισμα για… Χαλκιδική

Μποτιλιάρισμα αρκετών χιλιομέτρων παρατηρήθηκε στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών στο ρεύμα με κατεύθυνση την Χαλκιδική. Το μποτιλιάρισμα οφειλόταν σε έργα συντήρησης που εκτελούνται από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ξεκινά από το ύψος του εμπορικού κέντρου Cosmos και φτάνει μέχρι την αερογέφυρα του Ρυσίου στις παρυφές της ανηφόρας προς την Καρδία, σε συνδυασμό με την άρση του lockdown.

Exit mobile version