Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία έρχεται: Αλλάζει σκηνικό ο καιρός, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία έρχεται: Αλλάζει σκηνικό ο καιρός, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Κακοκαιρία έρχεται: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Αλλάζει σκηνικό ο καιρός στη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το  meteo.gr. Έρχεται κακοκαιρία και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, λόγω διαταραχής στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα. Οπότε μην ετοιμάζεστε για μπάνιο στην θάλασσα το Σάββατο και την Κυριακή. Αναμένονται τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο βόρειο Ιόνιο και Αιγαίο. Παράλληλα, θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας κατά 3 έως 7 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, όπως θα δείτε χαρακτηριστικά και στην παρακάτω φωτογραφία.

Ο καιρός την Κυριακή

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και εκ νέου στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 5 με 6 και μετά το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις