Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σαββίδης πιστόλι: 3 χρόνια μετά
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σαββίδης πιστόλι: 3 χρόνια μετά

Σαββίδης πιστόλι: Ούτε τώρα διεξήχθη η δίκη του Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με το όπλο.

Την έκτη της αναβολή πήρε η δίκη του Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με το πιστόλι, όταν ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΟΚ ως οφσάιντ, στον ποδοσφαιρικό αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Πρόκειται για ένα περισταικό που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, εκθέτονας τον ίδιον τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει. Αυτή τη φορά η δίκη του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ ανεστάλη λόγω κορονοϊού και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται να λάβει κλήση όταν οριστεί νέα δικάσιμος, το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο κ. Σαββίδης είχε παραπεμφθή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σήμερα (14/5/2021), ύστερα από πέντε αναβολές, αλλά ανεστάλη επειδή ισχύουν περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού. Με βάση τη σχετική ΚΥΑ οι ποινικές δίκες δε διεξάγονται όταν ο κατηγορούμενος δεν είναι κρατούμενος και όταν δεν υπάρχει θέμα παραγραφής του αδικήματος.

Ιβάν Σαββίδης

Συνολικά οκτώ οι παραπεμφθέντες

Μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη κατηγορούνται και άλλα 6 άτομα, μέλη της προσωπικής του φρουράς και ο πρώην τεχνικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ Λούμπος Μίχελ. Οι παραπάνω είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, στις 11 Μαρτίου 2018. Η (τότε) αθλητική εισαγγελέας Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, για δύο παραβάσεις του νόμου περί αθλητικής βίας. Η πρώτη αφορά την είσοδο των κατηγορουμένων στο γήπεδο και η δεύτερη σχετίζεται με την οπλοφορία του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εντοπίστηκε από τις κάμερες να έχει περασμένο στη ζώνη του ένα περίστροφο που κατείχε νόμιμα.

Ιβάν Σαββίδης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις