Μουσεία για παιδιά: Δείτε έξι επιλογές για τους μικρούς μας φίλους

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μουσεία για παιδιά: Δείτε έξι επιλογές για τους μικρούς μας φίλους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μουσεία για παιδιά: Δείτε έξι μουσεία για τους μικρούς μας φίλους

13.05.2021 | 14:24

H εκκίνηση της άρσης των μέτρων είναι γεγονός και όλοι ψάχνουμε ήδη πώς θα αξιοποιήσουμε τις ελευθερίες που ανακτούμε σταδιακά. Ως γνωστόν, αυτές τις μέρες θα μπορούμε να απολαύσουμε διάφορες δραστηριότητες μία εκ των οποίων είναι και η επίσκεψη στα μουσεία που τόσο μας είχε λείψει. Ειδικότερα, από αύριο (14/5) ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους και περιμένουν να τα εξερευνήσουμε. Είναι αλήθεια πως η πανδημία στέρησε πολύ από τον εποικοδομητικό χρόνο των παιδιών.

Δραστηριότητες τόσο εκπαιδευτικής όσο και ψυχαγωγικής φύσης «πάγωσαν» με αποτέλεσμα τα παιδιά να καταφύγουν σε λιγότερο επιθυμητά μέσα για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους , όπως κινητά, tablet και τηλεόραση. Τι καλύτερο λοιπόν απ’ το να πάρουμε τους μικρούς μας φίλους και να τα επισκεφθούμε; Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με έξι από τα μουσεία που μπορείτε να βάλετε στη λίστα σας. Σημειώνεται ότι στις 18 Μαΐου, που είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, η είσοδος θα είναι δωρεάν στα δημόσια Μουσεία. Το ίδιο και στις 5 Ιουνίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η Εθνική Πινακοθήκη

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου που εγκαινίασε το νέο της κτίριο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στη χώρα μας.

Το Βιομηχανικό μουσείο φωταερίου

Η επίσκεψη στο Μουσείο περιλαμβάνει μια διαδρομή με 13 στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του εργοστασίου. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, να θαυμάσει και να αγγίξει τα παλιά μηχανήματα, να γνωρίσει τις συνθήκες εργασίας και ζωής στο εργοστάσιο και στην ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Παιδικό Μουσείο μετακόμισε στο κτήριο του Ωδείου Αθηνών και σας περιμένει.

Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών υπηρετεί από το 2004 την τέχνη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Όραμά του είναι να προσφέρει στους νέους την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια, που θα τους καταστήσει ικανούς να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής αλλά και της αυριανής εποχής. Εμπνευστές και ιδρυτές του μουσείου είναι ο Παύλος και η Άννα-Μπελίντα Φυρού.

Μουσείο Πληροφορικής

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (ΕΛ.Μ.Π.) βασίζεται στις δωρεές υπολογιστών, λογισμικού και άλλων αντικειμένων από τον χώρο της Πληροφορικής, προερχόμενες από ιδιώτες, από δημόσιους και μεγάλους ιδιωτικούς οργανισμούς, καθώς και από πολλούς άλλους φορείς. Αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας είναι ίδρυμα κοινωφελές, αφιερωμένο στη μελέτη, συντήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Exit mobile version