Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία κορονοϊός – μέτρα: Στις 21 Ιουνίου αποχαιρετούν τις μάσκες – Σταδιακή άρση περιορισμών
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία κορονοϊός – μέτρα: Στις 21 Ιουνίου αποχαιρετούν τις μάσκες – Σταδιακή άρση περιορισμών

Βρετανία κορονοϊός - μέτρα: Στις 21 Ιουνίου αποχαιρετούν τις μάσκες - Η άρση των περιορισμών

Στις 21 Ιουνίου έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει η άρση περιοριστικών μέτρων, και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείεται οι Βρετανοί να πετάξουν τις μάσκες ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους. Η πιθανότητες η μάσκα να αποτελεί παρελθόν από τα τέλη Ιουνίου σε καταστήματα και γραφεία δεν είναι λίγες. Σε αυτούς τους χώρους μάλιστα θα αρθούν και οι περιορισμοί του lockdown. Ο Μπόρις Τζόνσον σχολίασε επίσης ότι η τηλεργασία θα σταματήσει επίσης από εκείνη την ημερομηνία. Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης προβλέπει επίσης εκτός απροόπτου την κατάργηση των κοινωνικών αποστάσεων. Όλος ο σχεδιασμός βέβαια, βασίζεται στα μέχρι τώρα δεδομένα, και πιθανόν να αλλάξει κυρίως λόγω της πορείας της ινδικής μετάλλαξης.

Η «επιτροπή σοφών» (SAGE) που συμβουλεύει την βρετανική κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, Πέμπτη, για να συζητήσει την ταχεία εξάπλωση της ινδικής παραλλαγής στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει το Telegraph. Ο George Eustice, υπουργός Περιβάλλοντος, παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχουν περιοχές που εμφανίζεται η ινδική μετάλλαξη  στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν απέκλεισε τα τοπικά lockdown. Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες μέρες πριν, ο απερχόμενος πρόεδρος της κυβερνητικής ειδικής ομάδας για τα εμβόλια, Κλάιβ Ντιξ είχε δηλώσει στην Daily Telegraph |ότι «Κάποια στιγμή τον Αύγουστο, δεν θα υπάρχει πλέον κυκλοφορία του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο», ενώ πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι το πρόγραμμα ενισχυτικού εμβολιασμού ενδέχεται να μετατεθεί για τις αρχές του 2022.

H δεύτερη χώρα στον κόσμο με την ταχύτερη εκστρατεία εμβολιασμού

Ο ίδιος, δήλωσε ότι αναμένει ότι όλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οπότε “θα έχουμε πιθανώς προστατεύσει τον πληθυσμό από όλες τις παραλλαγές που είναι γνωστές”. Μέχρι και πριν λίγες μέρες το Ηνωμένο Βασίλειο είχε χορηγήσει πάνω από 51 εκατομμύρια εμβόλια και ήταν η δεύτερη χώρα στον κόσμο με την ταχύτερη εκστρατεία εμβολιασμού έχοντας χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση σε πάνω από το ήμισυ του ενήλικου πληθυσμού της χώρας. Αυτό λέει πολλά για την σημερινή ανακούφιση με την ανακοίνωση για άρση των μέτρων από 21 Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις